Danny DeVito, Premi Donostia del Festival de Cine de Sant Sebastià

El guardó reconeix la seua trajectòria de quasi cinc dècades com a actor, director i productor.

El guardó reconeix la seua trajectòria de quasi cinc dècades com a actor, director i productor.
El guardó reconeix la seua trajectòria de quasi cinc dècades com a actor, director i productor.

Danny DeVito recollirà el Premi Donostia en la 66a edició del Festival de Sant Sebastià el dissabte 22 de setembre. A més, el festival de cine presentarà la pel·lícula d’animació Smallfoot, en què DeVito ha participat posant la veu a un dels personatges.

El guardó reconeix la seua trajectòria de quasi cinc dècades vinculada a la interpretació en teatre, cinema i televisió, com a actor i realitzador o donant suport a projectes com a productor.

DeVitto és un dels rostres més populars del cine, gràcies a papers com el Pingüí en El retorn de Batman o el bessó de Schwarzenegger en Els bessons peguen dues vegades. A més, ha treballat a les ordes de directors com Milos Formen, Brian de Palma, Robert Zemeckis, Barry Levinson, Tim Burton, Francis Ford Coppola, Sofia Coppola o Todd Solondz.

Guanyador d'un Globus d'Or i un Emmy pel seu paper en Taxi, és conegut per les seues interpretacions en la sèrie televisiva It’s Always Sunny in Philadelphia, i pel·lícules com ara Algú va volar sobre el niu del cucut, La força de la tendresa, Darrere el cor verd, ¡Por favor, maten a mi mujer! i Dos sinvergüenzas en Cadillac.

També ha dirigit i ha protagonitzat pel·lícules tan emblemàtiques com La guerra dels Rose, Hoffa, Smoochy, Tira la mama daltabaix del tren, Curmudgeons, Dúplex, El joc de les audiències i ¿Qué clase de amante es éste? Així mateix, ha produït, dirigit i actuat en Matilda, Hoffa i Curmudgeons.

És director de la companyia Jersey Film’s 2nd Avenue que va produir Erin Brockovich, que va rebre una nominació a l'Oscar a la millor pel·lícula, Pulp Fiction o Un embolic molt perillós.

DeVito també ha posat la veu en pel·lícules d'animació com ara Space jam, Hércules (1997), o la pel·lícula que el portarà per primera vegada al Festival de Sant Sebastià, Smallfoot, que es projectarà el 23 de setembre al Velòdrom.

També et pot interessar

stats