Daniela González: "Nosaltres no formem músics, formem persones i ho fem en valors"

La presidenta de la Federació de Societats Musicals reclama més ajudes per a la formació i solucionar el problema de finançament.

La presidenta de la Federació de Societats Musicals, Daniela González
La presidenta de la Federació de Societats Musicals, Daniela González

Tenen un impacte de 40 milions d'euros, generen 2.500 llocs de treball, contribueixen a vertebrar el territori i han sigut declarades bé d'interés cultural. Moltes són les contribucions de les bandes de música a la Comunitat Valenciana però Daniela González, la seua presidenta, en destaca una més: la formació en valors. "Nosaltres no formem músics, formem persones, i ho fem en valors. En el respecte i la companyonia", ha explicat González en À Punt Notícies matí. "Tinc un fill de 8 anys i toca al costat d'una persona de 80 i es respecten entre ells. I anem pel poble i se saluden com si foren de la família. Jo crec que els músics som una família", diu González.

La primera presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en el seu mig segle d'història ha fet un repàs dels reptes de les societats musicals, la primera indústria musical del territori. "Hem avançat molt, però ens falta molt per a estar on hem d’estar", ha afirmat.

Daniela González ha recordat que l'alumnat de les escoles de les societats musicals ha crescut un 22% des del 2009, malgrat la crisi, però ha reclamat més ajudes per a adaptar la formació a les noves tecnologies en els 500 centres que té l'entitat. A més, ha posat l'accent en el problema del finançament: el 38% correspon a matrícules, el 22% a ajudes i sobre la resta "hem de buscar-nos la vida". D'altra banda, ha insistit en la necessitat de "dotar de contingut" la llei valenciana de la música, que regula la formació.

Premi Princesa d'Astúries

Més a curt termini, el repte és preparar la candidatura al Premi Princesa d'Astúries de la FSMCV, un objectiu que la junta de la federació encara amb convicció i paciència, perquè els treballs per a fer-ho possible a penes acaben de començar. González aspira a la fita amb l'esperança de repetir l'èxit per al reconeixement dels músics valencians que va suposar l'acte central del 50 aniversari de la federació, un macroconcert a l'estadi de Mestalla que va fer la volta al món i va generar un nou rècord Guinness. Per això González veu la candidatura com la possibilitat de "tornar a fer un homenatge a les nostres societats musicals i els músics que les integren".

També et pot interessar

stats