Daddy Yankee anuncia que es retira de la música amb nou disc i gira de concerts

L’autoproclamat rei del reggaeton s’acomiada de 32 anys de trajectòria amb l’àlbum ‘Legendaddy’

Imatge d'arxiu del cantant Daddy Yankee
Imatge d'arxiu del cantant Daddy Yankee / Shutterstock

Daddy Yankee, autoproclamat com el rei del reggaeton, ha anunciat que es retira de la música amb el llançament el pròxim dijous de l'últim disc, Legendaddy, i l'última gira de concerts, "La última vuelta".

"D'aquesta carrera, que ha sigut una marató, a la fi veig la meta. Ara gaudiré amb tots vostés el que m'han donat", ha assegurat Raymond Ayala, nom de pila de l'artista porto-riqueny, en un vídeo publicat en el seu compte d'Instagram.

L'artista, de 45 anys, ha reconegut que els seguidors han sigut "el tresor més gran que pot tindre en la seua carrera", que arriba fins als 32 anys. "En els barris, on vam créixer, la majoria volíem ser narcotraficants. Ara, quan vaig als barris, la majoria volen ser cantants. Això per a mi val molt", ha manifestat.

Yankee ha explicat que en el pròxim projecte presentarà "tots els estils que l'han definit", i hi haurà molta "festa, guerra i romanç".

"La gasolina", el primer de molts èxits

Daddy Yankee va començar la carrera musical el 1991 en el disc Playero 34, del productor musical DJ Playero, on per primera vegada es va sentir la paraula reguetón o reggaeton. Amb la seua visió de portar el gènere a un altre nivell, va continuar participant en altres produccions.

Però no va ser fins al 2004 quan Yankee va llançar el disc Barrio fino, que va incloure "Gasolina", tema que va llançar la seua carrera a nivell mundial. L’artista ha col·leccionat hits mundials any rere any, i molts amb més de mil milions de reproduccions en les plataformes digitals com "Con calma", "Despacito", amb Luis Fonsi, "Limbo", "Dura" o "Que tire pa lante". 

També et pot interessar

stats