Més d'un milió de flors per a la batalla més acolorida de l'estiu

La tradicional Batalla de Flors tanca la 148a Fira de Juliol de València.

Més d\'un milió de flors per a la batalla més acolorida de l\'estiu
Més d'un milió de flors per a la batalla més acolorida de l'estiu

Vora milió i mig de clavellons grocs i taronja es llancen aquest diumenge en la Batalla de Flors, que cada any posa final a la Gran Fira de València, l'últim diumenge de juliol. Un total de cinc cotxes lleugers i 30 carrosses protagonitzen la desfilada, que ha començat a les 20 hores a l'Albereda i a on es preveu que assistisquen 4.000 persones només a les llotges habilitades per al públic: hi ha llista d'espera, de manera que molts ho veuen drets des de més lluny. 

 

Aquesta és la primera edició on un jurat tècnic i artístic tria les carrosses participants. El recorregut inclou una volta d'exhibició i una altra per a arreplegar els premis de cada categoria. El nombre de participants es va duplicar amb 1.900 places noves per a "donar resposta a la gran demanda ciutadana", segons va explicar l'Ajuntament de València en un comunicat. 

Des de finals del 1800

La Batalla de Flors és una desfilada de carrosses que fan des del 1891 i que conclou amb un llançament de flors entre els participants i el públic que acudeix a veure l'acte. Té l'origen en una visita del baró de Cortes de Pallars i president de Lo Rat Penat, Pasqual Frígola, al carnestoltes de Niça. Enguany el públic assistent pot compartir instantànies de la Batalla en xarxes socials amb les etiquetes #BatallaDeFlors i #GranFiraVLC.

148a Gran Fira 

La d'enguany és l'edició número 148, i també ha programat els Concerts de Vivers i altres actes, com la Nit a la Mar (un gran espectacle piromusical enfront i concerts gratuïts a la Marina de València el 13 de juliol, la Gran Nit VLC, amb l'obertura dels museus fins a la mitjanit i altres propostes de festa i cultura al centre històric, el passat dia 20, i vora 200 activitats més.

També et pot interessar

stats