D'albaes a folk-rock: "D'Arrel" torna als carrers a partir d'aquest diumenge

Les funcions es faran als municipis de Petrés, Xera, l'Olleria, Ontinyent i Algemesí amb una gran varietat de continguts culturals

Els espectacles 'D'Arrel' tornen als carrers valencians a partir d'aquest diumenge
Els espectacles "D'Arrel" tornen als carrers valencians a partir d'aquest diumenge / Diputació de València

"D'arrel", les trobades de música, cançons i balls valencians que organitza l'àrea de Cultura de la Diputació de València, alça el teló aquest diumenge a les 19 hores al Teatre Principal de València amb l'espectacle D'ahir a hui. La funció d'obertura, conduïda per la monologuista Carol Tomàs i pel grup Cashalada, fa un recorregut per la història de la música d'arrel i el trànsit als nous estils.

La representació acull expressions culturals que van des del cant d'estil i les albaes, amb APA i els germans Cavaller, passant per les músiques de la festa de moros i cristians amb Malament Passet fins al format folk-rock d'Arse Folk.

La programació s'ha presentat aquest dimecres a Ontinyent amb la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez i representants de l'Ajuntament, el diputat de Cultura, Xavier Rius, i l'alcalde, Jorge Rodríguez

Quan i on es faran les representacions "D'Arrel"?

Després de l'estrena, les trobades se celebraran fins al 10 de setembre per diferents punts del territori valencià, en concret a Petrés (Camp de Morvedre), Xera (Serrans), l'Olleria (Vall d'Albaida), Ontinyent (Vall d'Albaida) i Algemesí (Ribera Alta).

Petrés serà la primera a acollir els espectacles, ho farà l'onze de juny amb actuacions com les de Pepe Gimeno, Botifarra. A Xera arriba el 18 de juny i el públic podrà gaudir de l'actuació de l'orquestra de pols o del correfoc a càrrec de Dimonis de l'Avern, entre altres. El 16 de juliol serà el torn de l'Olleria, amb actuacions de les entitats culturals locals o un concert del grup Tardor.

Pel que fa a Ontinyent, "D'Arrel" hi farà parada el 30 de juliol amb cercavila que inclourà la presència de més de 500 músics, dansadors, dolçaines, nans i gegants, files de moros i cristians, entre altres actuacions. Les trobades conclouran a Algemesí el 10 de setembre amb l'estrena d'un espectacle que portarà a escena el treball dels grups La Brama, Amores i Bambolina Titelles.

També et pot interessar

stats