El curtmetratge valencià 'Manspreading' es classifica per als Oscar

El film tracta sobre el micromasclisme en l'ocupació de l'espai alié.

Abdelatif Hwidar en una de les escenes del curtmetratge, dins del vagó d'un metro.
Abdelatif Hwidar en una de les escenes del curtmetratge, dins del vagó d'un metro.

El curtmetratge valencià Manspreading d'Abdelatif Hwidar s'ha classificat per a competir en la pròxima edició dels premis Oscar després d'haver aconseguit nombrosos premis en els últims mesos, entre ells el prestigiós Danzante Iberoamericano. No obstant això, encara haurà de passar dos filtres: els membres de l'Acadèmia faran una primera ronda de votacions per a seleccionar la short list amb els 15 finalistes, i en una segona tanda triarà els nominats al Millor Curt de Ficció.

El director del film ja sap què és emportar-se un premi gros a casa, ja que el 2008 guanyà un Goya al millor curtmetratge per una història sobre l'11-M amable i punxant alhora. Aquesta vegada, la meta és Hollywood. La pel·lícula de Hwidar ha estat impulsada per la productora valenciana La Marmota Insomne i el centre d'innovació Les Naus de València.

En una trama protagonitzada per la parella protagonista formada per Clara de Luna i Marco Huertas, el film tracta sobre el micromasclisme en l'ocupació de l'espai alié que practiquen alguns homes quan seuen amb les cames obertes en el transport públic. Des d'una perspectiva "fresca i innovadora", posa l'accent en la igualtat de gènere amb una trama que transcorre en un vagó de metro de València.

Dels milions de curtmetratges que es roden en el món cada any, només 140 passen el primer filtre de l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques de Hollywood.

També et pot interessar

stats