El curtmetratge 'Ocho Pasos', rodat a Figueroles, triomfa al festival Cortometrando de Castelló

La cinta ha guanyat cinc guardons, entre ells els premis del públic i del jurat

El curtmetratge 'Ocho pasos' guanya el festival Cortometrando de Castelló de la Plana / À Punt NTC

El curtmetratge Ocho Pasos, dirigit per Alexandra Croitoriu i protagonitzat per l'actriu Lola Moltó, ha sigut el gran guanyador en la XI edició del Festival Cortometrando de Castelló de la Plana. El festival de curts de ficció està impulsat per la Diputació de Castelló i acosta el cinema als pobles més menuts. La cinta, rodada a Figueroles, a la comarca de l'Alcalatén, s'ha emportat cinc guardons: el premi del jurat al Millor Curtmetratge, Millor Actriu, Millor Producció de So, Millor Fotografia i el Premi del públic. 

La cinta conta la història d’Adela, una dona que porta el pasdoble en la sang. L'ha ballat tota la vida, però des que el seu acompanyant ja no està, ha decidit no tornar a ballar en les pròximes festes patronals del poble. “Té que vore amb el pasodoble, són tres dones meravelloses, són sòcies, jo crec que arribaran molt lluny, jo pense rodar molt en elles”, ha contat Moltó. Per a l’actriu, “el premi en sí ha sigut una sorpresa, i una il·lusió també”.

A més, poder comptar amb el veïnat ha sigut clau. “Són els protagonistes d’aquesta història, la veritat és que ha sigut molt fàcil perquè tota la gent de Figueroles és meravellosa”, ha assegurat Croitoriu. 

Per a Paula Lorenzino, directora de Fotografia, el més curiós ha sigut que, tot i ser gent no habituada a fer curtmetratges, van col·laborar en tot. “Va estar molt guai perquè per a rodar necessitem silenci absolut, però la gent ha d’estar ballant pasodobles en la plaça, que és eixa seqüència final que hi ha, de ball, en la plaça del poble”, ha explicat.

Pablo Ojeda, que va arreplegar el premi com a dissenyador de so del curtmetratge, ha contat com el major repte va ser el temps. “Vam haver de fer-ho en molt poc de temps, treballant molt dur i molt ràpid”, ha afirmat. 

També et pot interessar

stats