El curt turístic ‘València ho té tot’ guanya el Dofí d’Or a Canes

El curt retrata València com un ciutat idònia per a produccions cinematogràfiques.

Fotograma del curt ‘València ho té tot’, dirigit per Jaume Bayarri
Fotograma del curt ‘València ho té tot’, dirigit per Jaume Bayarri

El curtmetratge promocional València ho té tot ha guanyat el Dofí d'Or en la categoria de pel·lícules de turisme en el certamen de pel·lícules corporatives Cannes Corporate Media & TV Awards. 

Segons informa l'Ajuntament de València, l'obra premiada està produïda per la València Film Office, liderada per la Fundació Turisme València, i en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació.

El curt retrata València com un ciutat idònia per a produccions cinematogràfiques amb tot tipus de localitzacions usant com a fil conductor una història fictícia. És la història de Gastón, un guionista que necessita vendre el seu treball al productor de Unit Film Productions, i per a convéncer-lo desplega totes les possibilitats que la ciutat del Túria ofereix. 

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha subratllat que “el cinema és una important finestra de promoció” i que iniciatives que posen en valor la ciutat són clau per a “transmetre una imatge de qualitat que permeta dinamitzar l'activitat audiovisual”.  

Respecte al reconeixement, la tinent d’alcalde ha destacat que aquests premis són “el millor reconeixement possible al treball que s'està duent a terme respecte a la promoció turística de València, que realitzen tant les institucions públiques com el sector audiovisual valencià i la resta de sectors complementaris”.

Al seu parer, València compta amb recursos naturals, patrimonials i infraestructures molt diverses que “la posicionen com un excel·lent plató cinematogràfic en el qual recrear multitud d'escenaris diferents, com l'horta, la Ciutat de les Arts i les Ciències, La Marina i el Port, el centre històric o Fira València, entre altres”.

Segons l'Ajuntament, el festival Cannes Corporate Media & TV Awards està reconegut internacionalment des de 2010 com un dels certàmens més prestigiosos de la publicitat turística, amb un jurat compost per guanyadors de premis Oscar i Emmy, així com per especialistes en comunicació del món corporatiu.

Aquest premi és un afegit a altres reconeixements obtinguts pel curtmetratge València ho té tot, dirigit per Jaume Bayarri i realitzat per la productora Paella Productions, com el primer premi en la categoria Promoting film locations del festival portugués Art&Tur, el segon lloc assolit en la categoria Promotion of locations for film shooting de l’International Eco and Tourism Film Festival de Tortosa i el tercer lloc obtingut en la categoria d'anuncis turístics del Baku International Tourism Film Festival de l'Azerbaidjan.  

També et pot interessar

stats