Cultura revisarà els continguts i quantitats dels 31 premis nacionals

Units Podem i Compromís qüestionen el Premi Nacional de Tauromàquia i que la seua dotació econòmica siga superior a la de Narrativa.

Almudena Grandes, Premi Nacional de Narrativa 2018, en una imatge d'arxiu
Almudena Grandes, Premi Nacional de Narrativa 2018, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Ministeri de Cultura i Esport revisarà els continguts i quanties dels 31 Premis Nacionals que convoca cada any, segons ha indicat el govern espanyol en dues respostes parlamentàries a Units Podem i Compromís sobre la concessió del Premi Nacional de Tauromàquia.

En la primera de les preguntes, el diputat d'En Marea Antonio Gómez-Reino criticava l'existència del Premi Nacional de Tauromàquia, amb una dotació de 30.000 euros, malgrat el "rebuig que genera en la majoria de la societat". Així mateix, denunciava que el de Narrativa és guardonat amb 10.000 euros menys i el de Foment de la Lectura no té contraprestació econòmica. Per part seua, el senador de Compromís Carles Mulet ha preguntat a l'executiu la data de supressió del Premi Nacional de Tauromàquia.

A més de la resposta comuna a tots dos sobre la revisió del contingut i la dotació econòmica dels premis, l'executiu ha contestat a Gómez-Reino que la tauromàquia "forma part del patrimoni cultural digne de protecció en tot el territori nacional [...], amb independència de l'opinió que tinga el govern". També, ha apuntat que la Llei per a la regulació de la tauromàquia com a patrimoni cultural de 2013 no ha sigut qüestionada per cap comunitat autònoma davant el Tribunal Constitucional.

També et pot interessar

stats