Cultura reobri els teatres públics de la Generalitat i fa una cloenda simbòlica de la temporada

S’està organitzant una programació cultural de música, cinema i arts escèniques de cara a l’estiu, sempre que el context sanitari ho permeta.

Auditori i Palau Congressos Castelló
Auditori i Palau Congressos Castelló / GVA

Amb l’entrada en la fase 2 de la desescalada, la Conselleria de Cultura es prepara per a la reobertura dels espais teatrals de la Generalitat. Les programacions de tancaments de temporada es faran a partir de mitjans de juny.

En aquesta línia, Cultura de la Generalitat està organitzant una programació cultural de música, cinema i arts escèniques al llarg del territori de cara a l’estiu, sempre que el context sanitari ho permeta.

Pel que fa al Teatre Arniches d’Alacant el final de temporada serà el 26 de juny amb Fedito Menini i el seu espectacle de circ Oyun, de ProduCirk.

Quant al Teatre Principal de Castelló, el 28 de juny el públic podrà assistir a l’obra La Pastora, de la companyia La Ravalera. Per la seua banda, a l’Auditori, tindrà lloc el Festival Internacional de Música de Cambra, el 27 de juny, amb el Concert Bianual de Cambra a la Sala Simfònica, que comptarà amb intèrprets provinents d’Europa i dels Estats Units que tenen una destacada projecció internacional com ara Harrison Herman, al piano; Javier Iglesias, al violoncel; Alberto Agut, al clarinet i Pilar Marín, a la viola.

Així mateix, amb l’arribada de la fase 2 de la desescalada reobrirà també les portes l’Espai d’Art Contemporani de Castelló el 12 de juny amb un concert d’Enric Monfort a l’exterior de l’espai expositiu.

Pel que fa a la ciutat de València, al Rialto es reprenen els cicles de la Filmoteca. Arrancaran el dijous 25 de juny i es mantindran fins al 5 de juliol amb pel·lícules de dos dels cicles més importants d’aquesta temporada, el de Federico Fellini, amb motiu del centenari del seu naixement, i el del director alemany R.W. Fassbinder.

Quant al tancament de la programació escènica del Rialto, el 3 de juliol es farà la presentació del treball d’investigació del primer GOL (Grup d’observació local per a la pràctica artística), un projecte de l’Espai la Granja de l’Institut Valencià de Cultura que analitzarà la realitat de les residències artístiques a la Comunitat Valenciana. Per al públic en general, del 8 al 12 de juliol, s’oferiran les lectures dramatitzades de les quatre obres escrites en el III Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera.

Finalment, el Teatre Principal de València acollirà a partir del 26 de juny, una sèrie de concerts de l’Orquestra de València.

També et pot interessar

stats