Cultura destinarà 80.500 € en accions per a promocionar els llibres valencians arreu del món

Marzà ha lliurat els Premis 2018 als Llibres Millor Editats i a la Tasca dels Llibreters valencians.

Marzà invertirà 80.500 € en diverses accions de promoció del sector del llibre valencià
Marzà invertirà 80.500 € en diverses accions de promoció del sector del llibre valencià / I. Caballer (Europa Press)

La Conselleria de Cultura invertirà una partida de 80.500 € en diverses accions de promoció del sector del llibre valencià a les 76 seus arreu del món de l'Institut Cervantes. “Amb això promourem presentacions de 10 autors i autores valencians, i les editorials valencianes que publiquen les seues obres en diferents seus del Cervantes al món”, ha ressaltat el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

En el marc de celebració del Dia del Llibre Valencià, Marzà també ha lliurat aquest dimarts els Premis 2018 als Llibres Millor Editats i a la Tasca dels Llibreters valencians. Ha estat acompanyat per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.

Així mateix, Marzà ha avançat que es realitzarà l'edició d'un número especial de la revista Lletres valencianes, dedicat als guardonats a llibres millor editats i a les llibreries que han destacat per les seues trajectòries durant 2018.

Dia del Llibre Valencià

Aquesta festivitat es commemora cada 20 de Novembre, data en què es va publicar la primera edició de l’obra Tirant lo Blanch, l’any 1490. Aquest clàssic de l’escriptor Joanot Martorell és un referent de la literatura valenciana. Per això, l’any 2000, la Generalitat Valenciana va decidir instaurar aquest dia com el ‘Dia del Llibre Valencià’.

À Punt, promotora de llibres

La radiotelevisió valenciana és un dels mitjans compromesos amb la promoció de la lectura. Amb el seu programa Una habitació pròpia, de la divulgadora literària Irene Rodrigo, crea cada setmana un espai de reflexió a través de la lectura.

A més, la promoció lectora arriba fins a les aules amb les guies didàctiques del programa, adreçades a l’alumnat d’ESO i batxillerat dels centres valencians.

També et pot interessar

stats