Cultura concedeix el premi Lluís Guarner a la jurista Julia Sevilla

El patronat reconeix la trajectòria de Sevilla a favor de la igualtat i la promoció de les dones

Julia Sevilla
Julia Sevilla / Universitat de València

El patronat del premi Lluís Guarner, que presideix la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha acordat per unanimitat guardonar la jurista i feminista valenciana, Julia Sevilla, per la seua trajectòria en moviments socials i polítics a favor de la igualtat i la promoció social de les dones. En aquest sentit, la jurista valenciana ha presidit la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana i forma part de Federació Espanyola del Lobby Europeu de Dones (CELEM).

Formada i doctorada a la Universitat de València, Sevilla ha exercit com a professora del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració des de 1980, i va ser lletrada a les Corts el 1983. La jurista ha centrat la seua tasca investigadora en els drets de la dona i la igualtat de gènere, aportant "una nova forma de pensar i actuar en l'àmbit acadèmic que respon als principis democràtics de donar participació a les dones en condicions d'igualtat", segons explica la Generalitat en un comunicat.

Julia Sevilla rebrà el premi en primavera, en un acte acadèmic a la Biblioteca Valenciana.

L'escriptor Lluís Guarner va instituir la Generalitat com a hereva dels seus béns a condició que establira un premi, pensió o beca amb finalitats culturals. Des d'aleshores, el guardó reconeix amb una dotació anual de 15.000 euros la creació i traducció literàries en el camp de les humanitats d'autors que tenen vincles amb la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats