Cultura a la carta a Torrent

La ciutadania pot votar quins espectacles vol veure a l’auditori municipal durant el primer semestre de l’any.

Una de les escenes de 'Pélvico', un dels espectacles de dansa de la companyia OtraDanza que es pot votar
Una de les escenes de 'Pélvico', un dels espectacles de dansa de la companyia OtraDanza que es pot votar / OtraDanza

Els espectadors de Torrent (Horta Sud) gaudiran enguany d’una programació cultural a la carta, és a dir, seran els ciutadans els que triaran quins espectacles volen veure a l’auditori municipal durant el pròxim semestre. Per primera vegada, l’Auditori Vicent Torrent ha obert un procés de participació, a través de la web, perquè els espectadors escullen un monòleg, un espectacle de dansa i una obra de teatre infantil, entre les propostes oferides. La votació serà vinculant.

Amb aquesta iniciativa de programació cultural a mida, l’auditori pretén d’una banda implicar la ciutadania perquè puga dissenyar una programació cultural al seu gust i d’una altra, afavorir l’augment d’espectadors. “Si tens uns espectacles que encaixen en els teus gustos, és molt més probable que vages a veure’ls”, argumentaven a À Punt fonts d’aquest espai cultural.

Així, els torrentins podran escollir per al mes d’abril si volen disfrutar d’un monòleg de Pablo de los Reyes i Rafa Alarcón, de Patricia Espejo o Jesús Manzano. Per al mes de maig podran decantar-se entre algun dels últims espectacles de la companyia il·licitana OtraDanza, Rigor Mortis, Pélvico o 10 Sonetos. I la tercera de les opcions serà un espectacle de teatre infantil. Hauran d’escollir entre El mag d’Oz, La Sireneta o El geperut de Notre Dame. Per a triar-los, sols cal emplenar un senzill formulari que s’ha habilitat a la web de l’auditori i introduir el correu electrònic del votant. La votació estarà oberta fins el 29 de gener.

Si aquesta iniciativa, que s’implanta per primera vegada al municipi, té una bona acceptació entre el públic, el pròxim semestre s’ampliarà la votació a més de tres espectacles. Per l’auditori de Torrent passen cada any, en circumstàncies normals, vora 12.000 espectadors.

També et pot interessar

stats