Cullera reviu el desembarcament del pirata Dragut

Una recreació històrica commemora l’assalt i el saqueig de la localitat pel corsari turc 472 anys després

Recreació de la història de l'assalt del pirata Dragut / À Punt NTC

Cullera (Ribera Baixa) recupera aquest dissabte, després de dos anys d’absència per la pandèmia, la recreació històrica del desembarcament del pirata Dragut, el mític corsari turc que la va assaltar i saquejar el 25 de maig de 1550.

L’espectacle, que s’iniciarà a les 19:00 hores amb l’arribada del pirata i el seu seguici a la Llotja del Peix, commemora uns esdeveniments dels quals la localitat no es va recuperar fins una vintena d’anys més tard. 

“És una oportunitat excel·lent per a conéixer de primera mà un episodi que va marcar un abans i un després en la història de Cullera, ja que després de l'atac del pirata Dragut es va construir la muralla de la Vila” recorda Amparo Jover, regidora de Patrimoni Històric i Museus.

El recorregut evocarà diverses escenes i personatges de l’època i finalitzarà amb una batalla a la plaça de la Llibertat que escenificarà el lliurament del poble segrestat. 

La Cova-Museu del Dragut

El pirata Dragut està fortament lligat a l’imaginari col·lectiu de la localitat, la qual compta amb un museu dedicat a aquest personatge i a la pirateria. L’equipament ofereix un recorregut que s’endinsa en la forma de vida dels pirates de la Mediterrània durant el segle XVI i que compta amb una rèplica a mida real de la galera que va fer servir el pirata per a assaltar Cullera.

També et pot interessar

stats