Cullera celebrarà una segona edició del Concurs Internacional de Violí

L'SGAE i l'ajuntament del municipi han signat aquest dilluns a Madrid el conveni que farà possible l'organització del concurs.

Cullera celebrarà una segona edició del Concurs Internacional de Violí
Cullera celebrarà una segona edició del Concurs Internacional de Violí

CullerArts, el Concurs Internacional de Violí, tindrà una segona edició entre el 13 i el 19 de setembre. Així ho han corroborat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i la presidenta de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Pilar Jurado, amb la signatura d'un conveni a Madrid. A l'acte, que ha tingut lloc a la seu de l'SGAE, els representants d'ambdues institucions han manifestat la seua aposta pel desenvolupament i la difusió de projectes de música clàssica.

El certamen, l'únic d'aquest instrument que existeix a Espanya, nasqué el 2019 amb la intenció de defensar i divulgar el patrimoni musical valencià i espanyol. Tot i això, la participació està oberta a violinistes de qualsevol nacionalitat que tinguen entre 17 i 27 anys, i que podran inscriure's a partir del 17 de febrer. “La meta és convertir-lo en un prestigiós certamen internacional en el qual s'estrenen obres d'autors vius”, ha declarat Mayor.

El guanyador o la guanyadora del concurs formarà part del jurat de l'edició de 2021, on tindrà l'honor de veure interpretada pels finalistes la seua obra. Enguany, a més, els firmants han acordat la creació del Premi SGAE-CullerArts, un guardó de 2.000 euros que pretén incentivar la interpretació i la composició d'obres per a violí.

També et pot interessar

stats