El Culinary Festival reuneix 18 dels millors restaurants de València

Des del 4 de febrer al 8 de març tindran lloc tallers, debats i menús a quatre mans amb xefs internacionals.

Xefs participants en la quarta edició del Valencia Culinary Festival
Xefs participants en la quarta edició del Valencia Culinary Festival / Marta Pascual

Un total de 18 dels millors restaurants de València participen en la quarta edició del Culinary Festival, un esdeveniment impulsat des de Valencia Premium i amb el suport de la Regidoria de Turisme que té com a objectiu celebrar l'excel·lència gastronòmica, promocionar els productes i el talent local, i crear un espai de trobada per als professionals de l’alta cuina de la ciutat.  

Aquesta edició, la més nombrosa en participants, s’ha presentat aquest dijous en el restaurant El Poblet amb la presència de gran part dels xefs que hi col·laboren. La programació, que tindrà lloc entre el 24 de febrer i 8 de març, inclou tallers, menús a quatre mans amb xefs internacionals i, com a esdeveniment central, la Festa del Valencia Culinary, que se celebrarà a l'edifici Veles e Vents el dia 1 de març. Entre les novetats d’enguany, destaca un debat per a reflexionar sobre el paper de la sala i una xarrada al voltant de la sostenibilitat i el canvi climàtic en la cuina. 

'Mar de plàstic', aperitiu a càrrec de l'equip de Luis Valls durant la presentació / Marta Pascual

La presidenta de l’associació València Premium, Ana Merelo, ha qualificat aquesta com l’edició de la “consolidació” d’un festival que “naix de la motivació i il·lusió dels cuiners de València” i que l’any passat ja va comptar amb més de 600 comensals. Així mateix, Melero ha destacat la projecció internacional que promou la col·laboració amb grans xefs estrangers.

Segons el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, l’objectiu central del festival és “projectar València com a destinació gastronòmica de cara al món”, i valorar “els nostres productes locals”. Per la seua part, Javier Andrés, director gastronòmic de La Sucursal, ha assenyalat que l’esdeveniment és el resultat de “la filosofia de la competència col·laborativa” del sector.

Luis Valls, cap de cuina de El Poblet, el restaurant que ha acollit la presentació del Valencia Culinary Festival / Marta Pascual

Els 18 restaurants que participaran en la quarta edició del Valencia Culinary Festival són Baobab, Alejandro del Toro, Saití, Apicius, Baalbec, El Poble, Lienzo, Casa Montaña, Toshi, Ricard Camarena, Fierro, Arrels, Riff, Paraíso Travel, La Sucursal, Karak, Ampar i Sucede.

També et pot interessar

stats