La Crida tindrà controls d'accés per a impedir que siga "un macrobotellot"

Hi haurà agents de paisà i es requisaran les botelles i els carros per a evitar el consum d’alcohol

Crida 2022 foto JCF
Imatge d'arxiu de la Crida de les falles 2022 / JCF

La Crida de les Falles del 2024, que se celebrarà el diumenge 25 de febrer a les Torres de Serrans, tindrà controls d'accés per a evitar el consum d'alcohol i, amb això, tractar d'impedir que l'acte es puga convertir en "un macrobotellot”, així com per a impedir accedir-hi amb material pirotècnic.

“Farem tot el que podrem”, ha garantit el president de la Junta Central Fallera (JCF) i regidor de Cultura Festiva, Santiago Ballester, en el ple de l'entitat d'aquest dimarts, durant el qual ha fet una crida a les comissions falleres per a evitar que els mateixos fallers porten alcohol a la Crida.

Ballester ha explicat que no poden demanar en l'Ajuntament que l’acte no es convertisca en un botellòdrom i permetre que les comissions duguen a la Crida carrets amb ampolles d’alcohol. Per això han traslladat als presidents l’orde de no deixar els fallers i falleres deixar eixir del casal amb alcohol. “Si no donem exemple, no podrem demanar que els altres complisquen igual”, ha reflexionat el regidor. 

Així mateix, Ballester ha indicat que aquest dimarts ha tingut una reunió amb la Policia Local en la qual el cos els ha avançat que els dispositius de la Policia Local i la Nacional tindran agents de paisà, i que s'instal·laran controls d'accés per a “evitar situacions com les de l'any passat”, quan multitud de persones portaven botelles i fins i tot carros. Tot això es requisarà –ha indicat– per a controlar que no es faça botellot.

El president de la JCF ha manifestat que espera que, amb aquestes mesures, la Crida es desenvolupe “molt millor” que l’any passat. 

En qualsevol cas, Ballester ha reconegut que és molt difícil controlar l'accés a la zona, als voltants de les Torres de Serrans i al costat del Jardí del Túria, ja que és un espai molt obert. En tot cas, ha insistit que l'objectiu és que l'acte “no es convertisca en el que va ser l'any passat.

Quant als horaris de l’acte, ha informat que hi haurà ambientació prèvia des de les 17:30 hores i que l'acte protocol·lari començarà a les 20:00 hores.

D'altra banda, respecte a l'Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, que se celebrarà els dies 17 i 18 de març, l'àrea de Festejos de la Junta Central Fallera ha comunicat que ha adoptat algunes mesures noves per a intentar complir els horaris establits de l'acte, com incrementar les tanques tant en el recorregut d'accés com en la part final de la desfilada o de la il·luminació a la plaça de la Mare de Déu.

A més, ha confirmat que s'instal·laran passos regulats per a vianants al llarg del recorregut, que se situaran en punts consensuats amb la Policia Local i l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament, “en funció de les seues indicacions”.

També et pot interessar

stats