La Crida de les Falles 2020 serà el diumenge 1 de març

L'elecció de la data no és habitual, ja que l'acte sol celebrar-se l'últim diumenge de febrer.

Milers de persones es concentren a les Torres de Serrans per viure el començament oficial de les festes
Milers de persones es concentren a les Torres de Serrans per viure el començament oficial de les festes / Europa Press.

La Crida de les Falles de València de l'any 2020 tindrà lloc el diumenge 1 de març, segons recull la proposta de la directiva de la Junta Central Fallera per al calendari de les festes.

L'elecció de la data no és habitual, ja que l'acte sol celebrar-se l'últim diumenge de febrer, però sí que hi ha precedents que la Crida s'haja celebrat el març. No obstant això, serà la primera vegada en aquest segle que això ocórrega.

Segons ha apuntat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, la Crida s'ha situat en el primer dia de març per a evitar que "quedara molt separada" de la resta de les celebracions.

D'aquesta manera, el dia 1 es dispararà la primera mascletà, com és tradicional.  I a la vesprada, la fallera major de València, Consuelo Llobell, i la fallera major infantil, Carla García, donaran el tir d'eixida a les festes. També canvien al calendari faller les exaltacions de les màximes representats de la festa. Habitualment, aquests actes eren l'últim divendres i dissabte de gener i enguany les exaltacions passen a ser dissabte 25, a la nit l'exaltació de la fallera major de València, i la vesprada del diumenge 26 de gener, l'exaltació de l'infantil. 

També et pot interessar