Crevillent s'ompli en l'Abraçada de la Morquera, el seu acte més important de la Setmana Santa

L'encontre entre el Natzaré i la Dolorosa, dues talles de Marià Benlliure, es repeteix en tres moments de la cerimònia

L'acte més multitudinari de la Setmana Santa de Crevillent / À Punt NTC

Per fi ha arribat el moment més esperat de les celebracions de la Setmana Santa de Crevillent: l'Abraçada de la Morquera, l'acte més multitudinari d'aquest municipi i declarat d'interés turístic internacional. Un encontre entre el Natzaré i la Dolorosa —dues talles de Marià Benlliure— que es repeteix en tres moments, acompanyats de milers de crevillentins i visitants en la representació de la pujada al calvari.

A trenc de l'alba, la Verònica s'ha trobat amb el Jesús de Natzaret i li ha eixugat el rostre, que ha quedat marcat en el llenç. Sant Joan s'hi ha acostat i ha anunciat a la Dolorosa la pujada al calvari del seu fill. Finalment, les dues talles de Marià Benlliure s'han trobat en una abraçada, representada amb el moviment del braç articulat del Jesús, on el públic de Crevillent s'ha desfet en ovacions.

Setze passos pugen la costera cap al calvari, on els personatges s'han trobat de nou, amb la segona abraçada. Abans de tornar, s'ha fet el tradicional esmorzar del Divendres Sant per a recuperar forces abans de la baixada del calvari, el moment més delicat, que ha conclòs amb la tercera i última abraçada.

També et pot interessar

stats