Creen la Fallera Cam, una joia amb càmera que retransmetrà la Cremà al món

La iniciativa forma part de la campanya que arròs La Fallera ha llançat perquè qualsevol persona puga gaudir de la Cremà com si fora la fallera major

Cremà de la falla ‘La Meditadora’, a la plaça de l'Ajuntament de València
Cremà de la falla ‘La Meditadora’, a la plaça de l'Ajuntament de València / Rober Solsona (Europa Press)

L'orfebre i especialista en indumentària valenciana Elisa Peris ha dissenyat la Fallera Cam, una joia "única i exclusiva" que incorpora una càmera des de la qual es retransmetrà en directe la Cremà d'una falla "a qualsevol lloc del món".

La iniciativa forma part de la campanya 'Una Cremà inoblidable', que arròs La Fallera ha llançat perquè "qualsevol persona del món puga gaudir de l'acte del dia 19 de març com si fora la fallera major d'una comissió valenciana".

Concurs entre les falleres majors

Mitjançant aquesta iniciativa s'obri un concurs per a seleccionar una fallera major d'una comissió de la ciutat de València. La guanyadora lluirà la Fallera Cam, un complement que es posa en l'escot i que incorpora una càmera de vídeo.

La càmera permetrà veure la retransmissió de la Cremà, que tindrà els comentaris d'Eugeni Alemany com a mestre de cerimònies.

La presentació de la proposta s'ha dut a terme aquest dimarts en Las Naves de València. L'orfebre Elisa Peris ha reconegut que s'ha enfrontat a un "repte perquè la joia de pit té la funció de subjectar la manteleta i ara, també ha de servir per a retransmetre en directe".

"Hem d'integrar una càmera de manera discreta, que puga ser transportable en la joia i al mateix temps permetre un enregistrament de la Cremà amb la màxima estabilitat i qualitat". Elia Peris - Dissenyadora de la Fallera Cam

Una joia del segle XVIII

Peris s'ha decantat per una joia del segle XVIII, "ja que és més versàtil i es pot adaptar a qualsevol adreç". "Com no sabem encara qui la lluirà hem de triar un disseny fàcilment adaptable", ha postil·lat.

Fins al 28 de febrer es pot votar amb un màxim d'un vot per persona i dia. El recompte final de vots es farà l'1 de març i en els dies posteriors es presentarà a la fallera major guanyadora en la seua pròpia falla.

També et pot interessar

stats