Sis coses a fer en la Japan Weekend per a sentir-te com un autèntic nipó

Assistir a les conferències de youtubers i artistes, participar en concursos de cosplay i karaoke o jugar en un torneig de Pokémon són algunes de les propostes per aquest cap de setmana

Dos participants en una actuació de la Japan Weekend
Dos participants en una actuació de la Japan Weekend / Japan Weekend

Aquest cap de setmana València s’ompli de cultura japonesa amb la celebració de la Japan Weekend que acull Fira València. L’organització, que el defineix com l”’esdeveniment de cultura pop més gran d’Espanya”, ha preparat dues jornades amb una extensa i variada programació. La fira comptarà amb diferents escenaris i seccions on es desenvoluparan les diferents activitats programades simultàniament.

Youtubers i artistes

Al recinte ubicat a Benimàmet es reuniran molts youtubers i artistes relacionats amb el món nipó que faran xous, xarrades i presentacions. Només s’ha de donar una ullada a l’horari per a marcar en roig l’acte que no ens volem perdre de cap manera. Entre els convidats podem trobar noms com El Bleda i Vulvarde, VivaerManga o Wade Wilder.

Concursos de ball

Els assistents també podran presenciar els dos concursos de ball que hi ha preparats per a aquesta edició: l’Idol Exhibition i l’Asian Cover Dance. Es poden consultar els participats d’ambdues sessions en la pàgina web.

Cosplay i karaoke

Els que adoren disfressar-se podran vestir-se com el seu personatge de manga o anime preferit i inscriure’s en el concurs de cosplay en el mateix recinte. Però els que es decanten pel cant estan també d’enhorabona, perquè l’organització ha preparat un concurs de karaoke al qual també es podrà inscriure qualsevol que haja pagat l’entrada.

Japan Weekend València 2021
Japan Weekend València 2021

Exhibicions al tatami

Com no podia ser d'altra manera, les arts marcials també tenen el seu espai reservat. Al llarg de les dues jornades per la secció del Tatami 1 es representaran quatre exhibicions d'arts marcials, karate i ki aikido, una bona oportunitat per a veure a professionals en acció.

Origami, cal·ligrafia o dibuix

Els amants de la papiroflèxia japonesa no es poden perdre els tallers que impartirà l’Escola Museu d’Origami de Saragossa (EMOZ), que farà diverses sessions d’una hora durant els dos dies. De la mateixa manera, els assistents també tindran l’oportunitat d’iniciar-se en la llengua o la cal·ligrafia japonesa.

q japan weekend
q japan weekend

Des de Pokémon a Just Dance

Per als jugadors de videojocs hi haurà la secció on, tant dissabte com diumenge, es realitzaran diversos tornejos d’alguns dels títols multijugador més populars. Aquells jugadors experimentats en Pokémon, Mario Kart o Just Dance, podran apropar-s'hi per a demostrar les seues habilitats davant de tots els espectadors.

Imatge d'arxiu dels establiments que es poden trobar a la Japan Weekend
Imatge d'arxiu dels establiments que es poden trobar a la Japan Weekend / À Punt

La Japan Weekend té una llarga trajectòria a València. A excepció de la pausa de dos anys a causa de la pandèmia, la cita per als fanàtics del món japonés s’ha dut a terme cada mes de maig i de novembre des de l’any 2008. L’esdeveniment sempre ha comptat amb un gran èxit d’assistents que ha anat augmentant de forma consecutiva. Alguns anys, la cita ha aconseguit reunir vora 50.000 seguidors del món nipó de totes les edats.

També et pot interessar

stats