Les Corts declaren Llíria Ciutat Valenciana de la Música

La declaració servirà per a reforçar la preparació de la candidatura a ciutat creativa de la Unesco.

La declaració servirà per a reforçar la preparació de la candidatura a ciutat creativa de la Unesco
La declaració servirà per a reforçar la preparació de la candidatura a ciutat creativa de la Unesco

Les Corts han aprovat hui una declaració institucional consensuada entre tots els grups parlamentaris per a batejar a Llíria com a Ciutat Valenciana de la Música per la seua "tasca històrica i altruista de difusió de la cultura musical o promoció de l'educació musical en totes els seues facetes". 

L'alcalde del municipi, Manolo Civera, ha agraït el suport a aquesta iniciativa perquè “servirà per a impulsar també la candidatura de Llíria com a ciutat creativa de la Unesco, una distinció que posarà en valor i contribuirà a la difusió de la important oferta musical del nostre municipi”.

Xarxa de Ciutats Creatives

La Unesco va crear el 2004 la Xarxa de Ciutats Creatives per a promoure la cooperació cap a les ciutats i entre les ciutats que identifiquen la creativitat com a factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible. En l’actualitat hi ha 180 ciutats que formen una Xarxa que cobreix set àmbits creatius: artesania i arts populars, arts digitals, cine, disseny, gastronomia, literatura i música.

En aquests moments, després de realitzar diverses reunions, Llíria treballa en la preparació d'un Pla d'Acció per al 2019-2022 amb vista a la nova convocatòria que realitzarà la Unesco al febrer del 2019.

També et pot interessar

stats