'La coronació de Popea' arriba al Palau de les Arts

Considerada una de les obres mestres de Monteverdi, abraça tant la bellesa com el vici

La Coronació de Popea arriba al Palau de les Arts / À Punt NTC

Una de les grans apostes operístiques de la temporada arriba al Palau de les Arts, La coronació de Popea, és una història de poder, amor i passió en tres actes que estarà al coliseu valencià entre l'11 i el 16 de maig. El director d’escena Ted Huffman firma la primera posada en escena a Les Arts de l’obra de Claudio Monteverdi. Un dels muntatges més celebrats en els últims anys, i afirma que és “una producció meravellosa amb una trama contemporània amb personatges que t'atrapen”.                                         

De la direcció musical de l’espectacle s'encarrega Leonardo García, especialista internacional en el Renaixement i Barroc. Afirma que, en cas d'estar viu encara, Monteverdi utilitzaria tots els estils musicals que existeixen actualment i que això encara es pot percebre en la seua música. Les seues obres transmeten “la força de les emocions humanes i les pulsions més extremes, com ara l’amor o la por a la mort”, postil·la.

Del treball conjunt i la sensibilitat d’ambdós artistes arriba la primera incursió al repertori de València, l'obra de Monteverdi, considerat un dels pares de l'òpera.

Huffma explica que La coronació de Popea i altres dues obres més de l’autor es consideren obres mestres i afirma que “és meravellós” que el públic valencià puga gaudir d’aquest espectacle”. 

La coronació de Popea pugna entre la luxúria i la virtut i abraça tant la bellesa i com el vici. Monteverdi ens presenta una nova Roma per a un Neró castrat i irracional que es postra als peus d'una Popea tan egoista com seductora, “algú que estima, però que també desitja el poder”, en paraules de García. 

També et pot interessar

stats