La Cordà de Paterna acaba amb 29 persones ferides

Dos dels afectats presenten lesions greus i han sigut atesos a l’ambulatori del municipi de l’Horta.

VÍDEO | La Cordà de Paterna acaba amb 29 persones ferides

La tradicional Cordà, celebrada aquesta nit a Paterna, ha deixat un balanç d'almenys 29 persones ferides, dos d’elles de gravetat. En la festivitat han participat més de 350 tiradors, que han llançat més de 70.000 coets en poc més de vint minuts.

Cap de les persones ferides de gravetat ha sigut traslladada a un hospital, sinó que han sigut directament ateses a l’ambulatori de ferides al peu, a la mà o als ulls, segons ha informat a Les notícies del matí l’Ajuntament de Paterna.

La xifra de ferits ha crescut respecte al primer càlcul de set ferits que havia oferit l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, només acabar la festa al carrer Major. En aquesta edició, entre els tiradors s’ha notat un increment de la presència femenina, amb un 30% més respecte de l’any passat. 

En els últims anys, el consistori ha reforçat les mesures de seguretat amb braçalets lluminosos que disposen d’un xip amb informació personal dels participants, a més d’incrementar el nombre d’efectius de la Policia Local, Protecció Civil, bombers i sanitaris. De fet, l’any passat, el nombre de ferits ascendia a 21 de lleus. 

També et pot interessar

stats