El cor de cambra de Manila triomfa en el Certamen d'Havaneres de Torrevella

Una dotzena de corals internacionals han optat als nou premis que reparteix el certamen

Gala de clausura del 69é certamen internacional d'Havaneres i Polifonia de Torrevella / À Punt NTC

El cor de cambra de Manila (Filipines) s'ha fet en la nit d'aquest dissabte amb el premi Ricardo Lafuente, dotat de 12.000 euros i que l'acredita com el millor dels dotze cors de la 69a edició del Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia de Torrevella (Baix Segura).

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha estat present en un acte multitudinari, que també ha entregat el premi del públic, dotat amb 2.000 euros, al cor Nubah de Granada, mentre que el premi a la millor direcció ha recaigut en Anthony Go Villanueva, del cor filipí, que ha sigut el triomfador d'aquest esdeveniment.

Una dotzena de corals nacionals i internacionals han optat als nou premis que reparteix el certamen i que suposen un total de 47.500 euros en premis. 

El concurs, declarat d'Interés Turístic Internacional i que compta amb la Medalla al Mèrit Cultural de la Generalitat, s'ha celebrat per segon any consecutiu en el Teatre Municipal pels treballs arqueològics de reforma que s'estan executant en el recinte de les Eres de la Sal. Per aquest motiu, s’han instal·lat pantalles gegants i butaques en el passeig Vista Alegre perquè el veïnat poguera seguir en directe el lliurament de premis.

L'alcalde i president del Patronat d'Havaneres, Eduardo Dolón, ha destacat que les Havaneres són "una de les joies de la cultura valenciana" i Mazón, per la seua banda, ha afirmat que "la imatge de Torrevella és la imatge cultural de la Comunitat Valenciana gràcies a la música, i és una imatge d'integració perquè hi ha corals i polifonies de tot el món que volen vindre ací pel prestigi que té puntuar i eixir guanyador".

També et pot interessar

stats