El Consell Valencià de Cultura alerta sobre la massificació turística a la Marina Alta

L’organisme consultiu ha aprovat aquest dilluns un informe en què fa referència també a la pèrdua del sector primari i els problemes d'integració dels jubilats nord-europeus que resideixen a la comarca

El Consell Valencià de Cultura, en el ple d'aquest dilluns / Twitter: @CVCultura

El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aprovat aquest dilluns per unanimitat un informe en què remarca la massificació turística i la pressió urbanística a la comarca alacantina de la Marina Alta. En aquest text es fa referència també a la pèrdua del sector primari, els contrastos i els diversos problemes econòmics i d'integració dels jubilats nord-europeus que resideixen a la comarca, i els de la població laboral que ha migrat de l'Europa de l'Est, Àfrica i l'Amèrica Llatina.

"Tot això fa que la Marina Alta lidere els índexs negatius de renda mitjana i de risc de pobresa de tota la Comunitat Valenciana", segons el CVC, que recomana en aquest document potenciar nous models turístics que respecten la terra, el paisatge i la cultura, la protecció dels recursos hídrics, l'urbanisme sostenible i la preservació de la costa. Tot això "per a aconseguir una comarca més cohesionada i equilibrada".

Garantir el dret d’accés de la ciutadania als mitjans de comunicació

També s'ha aprovat per unanimitat un informe sobre el dret d'accés dels grups socials als mitjans de comunicació, que té l'objectiu de posar el punt de mira en l'incompliment general d'aquest dret, “que afecta la qualitat de la dieta mediàtica i cultural de la ciutadania, a pesar que està reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans (article 19) i en la Constitució espanyola (article 20.3)". El document defineix el dret d'accés, detalla la inclusió en les lleis que regulen els mitjans de comunicació públics i s'estén sobre la situació actual.

En l'apartat de conclusions, es recomana que l'incorporen tots els mitjans de comunicació, públics i privats, perquè "ajudaria a garantir la pluralitat i l'accés de la ciutadania a la informació". En aquest sentit, s'indica que la Corporació Valenciana de Mitjans Comunicació podria servir com a model de referència, de manera que seria el Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana l'encarregat de fer complir la normativa vigent en la matèria.

El plenari també ha acordat per unanimitat concedir la Medalla d'Honor de la institució al grup musical Capella de Ministrers, pel treball que fa des de 1987 de redescobriment i divulgació de la música vocal i instrumental anterior al segle XIX.

També et pot interessar

stats