El Consell Social de les Llengües comença a treballar

VÍDEO | El Consell Social de les Llengües comença a treballar
23 de novembre 2018 - 18:50

El Consell Social de les Llengües s’ha constituït aquest dijous en un acte celebrat al Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna. Es tracta d’un òrgan de participació, estudi i assessorament en matèria de política lingüística a la societat civil.

Formen part del Consell de les Llengües diferents membres de l’executiu valencià i representants d’institucions com ara l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià de la Dona, els sindicats presents en la mesa sectorial d’educació, les universitats, el consell escolar i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

A l’acte de constitució han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

Puig ha subratllat la importància de l'ús i l’aprenentatge de les llengües com a mitjà per a "buscar espais d'enteniment i enfortir la identitat", i s'ha mostrat partidari d'avançar-ne en l’ús i la normalització.

"Per a la llengua és un dia important", ha afirmat el cap del Consell, i ha posat com a exemple que la constitució d'aquest organisme coincideix amb la commemoració del 35é aniversari de l'aprovació de la Llei d'ús i ensenyament del valencià.

En aquest sentit, el conseller d’Educació ha assegurat que és necessari “anar mes enllà de les aules i arribar a un ús normalitzat de la nostra llengua”.

“Que aquests 35 anys no es queden en una commemoració històrica, sinó que servisquen per a construir un futur de convivència de les llengües i, especialment, de normalització de la nostra llengua", ha emfatitzat Marzà.

També et pot interessar

stats