El Consell crea la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians

L’objectiu és reunir els serveis lingüístics de les entitats locals i de les universitats públiques en una estructura pròpia.

Roda de premsa de Mónica Oltra després del Ple del Consell. Gva
Roda de premsa de Mónica Oltra després del Ple del Consell. Gva

El ple del Consell ha aprovat el decret de creació i regulació de la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians, en el qual es determinen les actuacions dels serveis que integren aquesta xarxa, s'estableixen els requisits i compromisos per a pertànyer-hi i es regula el procediment d'adhesió i exclusió.

Una de les finalitats d’aquesta xarxa és reunir els serveis lingüístics de les entitats locals i de les universitats públiques en una estructura pròpia de la Generalitat, que afavorisca el treball i genere la màxima rendibilitat en el procés de normalització lingüística.

Entre els compromisos assumits per les entitats adherides està el de promoure i impulsar l'ús del valencià en l'àmbit municipal i supramunicipal, organitzar activitats i programes de dinamització i sensibilització lingüística, fer tasques d'assessorament lingüístic i sobre els drets lingüístics de la ciutadania, així com promoure l'ús i l'ensenyament del valencià entre la comunitat universitària.

També et pot interessar

stats