La conferència de rectors recomana suprimir les carreres amb poques eixides

Els estudiants consideren que es tracta d'una mesura demagoga.

La conferència de rectors recomana suprimir les carreres amb poques eixides
La conferència de rectors recomana suprimir les carreres amb poques eixides

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles s'ha reunit aquest dijous per a debatre el futur de la universitat espanyola. Així, entre les principals propostes, els rectors han plantejat, a través d'un informe fet públic, que es limite l'oferta de titulacions i de places en les carreres amb una baixa inserció laboral. D'aquesta forma, pretenen afavorir l'ocupació dels recentment llicenciats.

L'informe destaca que les titulacions de grau que aconsegueixen una taxa d'afiliació a la Seguretat Social més elevada són Informàtica, amb un 84,6%; Enginyeria, amb un 80,2%; i Agricultura, amb un 78,8%. D'altra banda, les que tenen més dificultats per aconseguir un lloc de treball amb la seua carrera són Dret, amb un 55,7%; Humanitats, amb un 57,6%; i els Serveis de Seguretat, amb un 60,1%.

A més, l'informe de la CRUE alerta que un 70% de l'alumnat no aconsegueix una beca, fet que determina que la situació econòmica familiar siga la que permeta, finalment, elegir entre una carrera o altra. D'aquesta forma, s'evita que estudiants brillants amb pocs recursos opten per graus menys complicats.

El membre del sindicat d'estudiants, Carlos Naranjo, ha considerat, en declaracions a À Punt Mèdia, que es tracta d'una mesura demagoga. Assegura que els rectors són els responsables d'expulsar els fills de la classe treballadora de la universitat. A més, també ha volgut referir-se als professors, de qui creu que estan en una posició precària i amb unes condicions insultants.

També et pot interessar

stats