Coneixes als actors i les actrius valencians que participen en 'La ley del mar'?

L'ambiciosa minisèrie basada en fets real es podrà veure a través de la televisió d'À Punt els pròxims 15 i 16 de gener

Sonia Almarcha, Ramón Ródenas i Pau Durà
Sonia Almarcha, Ramón Ródenas i Pau Durà / À Punt NTC

La televisió d'À Punt estrena en exclusiva aquest 15 i 16 de gener els tres episodis de la nova aposta de ficció de la cadena: La ley del mar. La minisèrie narra la història del pesquer Francisco y Catalina, de Santa Pola (Baix Vinalopó), que va rescatar 51 immigrants d'una pastera en alta mar prop de Malta el 2006.

En la ficció viurem els moments d’angoixa que van experimentar els protagonistes de la història, especialment a través dels ulls del patró del vaixell, Pepe Durà, interpretat pel gallec Luis Tosar. Però el repartiment de la minisèrie també compta amb un bon grapat d’actors i actrius valencianes que donen vida als personatges d’aquesta increïble història.

Al capdavant de tots ells es troba la pinosera Sonia Almarcha, que interpreta en la ficció Pepi Irles, una dona valenta que, en veure que en la confraria de pescadors no la prenien seriosament, va decidir lluitar per fer que la tripulació del Francisco y Catalina poguera tornar sana i estàlvia a terra amb els migrants.

Sonia Almarcha interpretant a Pepi Irles
Sonia Almarcha interpretant a Pepi Irles

Sonia Almarcha és una actriu de cine, teatre i televisió que s'hi dedica des de mitjans dels anys noranta, però el reconeixement li ha arribat especialment arran de la nominació al Goya com a millor actriu de repartiment per la seua participació en la pel·lícula El buen patrón, de Fernando León de Aranoa.

Uns altres dels projectes en els quals ha participat són La soledad, de Jaime Rosales; El Reino, de Rodrigo Sorogoyen; o la sèrie Amar es para siempre, d'Antena 3.

L’actor alacantí Carlos Serrano interpreta Lolo, un dels mariners veterans que pescaven en el Francisco y Catalina.

Carlos Serrano, en una foto de la preestrena a Alacant
Carlos Serrano, en una foto de la preestrena a Alacant / Europa Press

L'intèrpret, amb díhuit anys, es va traslladar a Madrid a estudiar art dramàtic a l'escola Resad. Va debutar en televisió el 2011, quan va acabar la llicenciatura, i des d’aleshores ha treballat en nombrosos projectes televisius, cinematogràfics i de teatre. Però sobretot se’l reconeix per haver participat en sèries a la xicoteta pantalla com El secreto de puente viejo, El tiempo entre costuras, Patria o Presunto culpable. A més, també ha pujat als escenaris al costat de José Sacristan per a interpretar l'obra de Vargas Llosa El loco de los balcones.

Un altre dels mariners del Francisco y Catalina, en aquest cas Rober, està interpretat per altre jove valencià: Ramon Ródenas, natural de Xàtiva.

Ródenas, en una imatge d'arxiu
Ródenas, en una imatge d'arxiu / Ramon Ródenas

Ródenas, llicenciat en l'Escola d'Art Dramàtic de València, ha desenvolupat la major part de la seua carrera en el teatre, cosa que li ha permés guanyar dos guardons de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians: el de millor actor revelació per L'aneguet lleig, d'Albena Teatre, i el de millor interpretació masculina per Rob, de Teatre de l'Abast i Zero en Conducta.

A més també ha participat anteriorment en altres sèries d'À Punt com Açò és un destarifo, Desenterrats o Diumenge Paella. També ha fet alguna incursió en el cinema en pel·lícules com Olvido i Les vacances de Mara (totes dues nominades als Premis Berlanga) o inclús ha tingut un paper secundari en l'últim llargmetratge del director Wes Anderson, Asteroid City.

Completen el repartiment valencià Paula Muñoz i Pau Durà.

Paula Muñoz, en una foto de l'agència de representació
Paula Muñoz, en una foto de l'agència de representació / kurandaweb

Paula Muñoz, nascuda a València, va debutar en L'Alqueria Blanca el 2012, quan només tenia denou anys. A més, forma part de l'elenc regular de la sèrie des del 2021, interpretant Carmina. També ha treballat en altres sèries com Niños robados, Ángel o demonio o Caronte, totes tres emeses en Telecinco.

En cinema l'hem pogut veure en els llargmetratges El club de los incomprendidos, de Carlos Sedes, o Nosaltres no ens matarem amb pistoles, de Maria Ripoll.

Pau Durà durant el rodatge de 'Formentera Lady'
Pau Durà durant el rodatge de 'Formentera Lady' / Cinema Jove

El veterà actor i director alcoià Pau Durà és especialment conegut per participar en les sèries de la televisió catalana Plats bruts i Merlí.

Diplomat en interpretació per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre de Barcelona, compta amb un extens currículum de més de trenta anys dedicats al cinema, la televisió i el teatre. En l'àmbit cinematogràfic alguns dels treballs en què ha participat són Krámpack, de Cesc Gay; Tots volem el millor per a ella, de Mar Coll; o El jugador de ajedrez, de Luis Oliveros. Altres dels treballs destacats per a televisió en què ha aparegut l'actor són Crematorio, de Canal Plus, Ventdelplà, de TV3 i Siete vidas, de Telecinco.

Si bé ja tenia diversos treballs en format curtmetratge, va ser en 2018 quan va estrenar el seu primer llargmetratge com a director, Formentera Lady, amb José Sacristán en el paper principal. El 2022 estrena la seua segona pel·lícula, Toscana, que va interpretar ell mateix al costat de Malena Alterio, Francesc Orella i Edu Soto.

També et pot interessar

stats