Conclou la quarta edició del festival de curtmetratges Skyline Benidorm

À Punt Mèdia, que ha sigut mitjà oficial, ha atorgat el premi al millor curtmetratge en valencià a ‘Confeti’.

Fotograma del curtmetratge Confeti

Aquest diumenge conclou la quarta edició del festival de curtmetratges Skyline Benidorm. Durant els dotze dies que ha durat el festival s’han fet tallers, taules redones, trobades amb cineastes i projeccions de les pel·lícules en línia. D’aquesta manera, a causa de la pandèmia per coronavirus, enguany el certamen s’ha celebrat íntegrament a través de plataformes digitals i xarxes socials, inclosa l’entrega dels premis.

Així, el millor curt de ficció ha sigut per a Suc de síndria, dirigida per Irene Moray, una cinta que aprofundeix en la intimitat d’una parella. En la secció de millor curt documental, ha destacat Malakooti, de Javier Gómez Bello, una història de superació d’una jove que fuig del seu país per a perseguir un somni. Pel que fa a la categoria de millor curt d’animació, el guardó ha sigut per a Candela, una dona que passa els seus últims dies en la decadent perifèria de la gran ciutat.

La resta de guardons han recaigut en La Tierra llamando a Ana, a millor banda sonora; 16 de Decembro, a millor direcció i A ninguna parte s’ha portat el premi a millor fotografia. A més, Benidorm 2017 ha guanyat en la categoria de millor producció i La temporada más fría ha sigut guardonat pel millor Shortpitch. D’altra banda, el concurs de guió l’ha guanyat el curtmetratge Papá está de viaje i en la categoria de millor curtmetrage d’estudiants ha destacat Mugak.

Finalment, el premi À Punt Mèdia al millor curtmetratge en valencià ha sigut per a Confeti, obra de Mila Luengo i Sergi Miralles. El curt a través de l’humor, retrata el paper que juguen les xarxes socials en les relacions actuals.

També et pot interessar

stats