Els Concerts de Vivers es presenten enguany amb l'edició més internacional

Hui s'ha presentat el programa d'aquest esdeveniment integrat en la Gran Fira de València.

El grup Izal obrirà el cicle de concerts
El grup Izal obrirà el cicle de concerts / Jesús Romero

Rubén Blades, Emir Kusturica, Caetano Veloso o The Waterboys són alguns dels artistes que estaran a l'escenari dels Concerts de Vivers aquest estiu a València. Seran 19 actuacions amb 41 artistes que conformen una oferta variada, heterogènia i de qualitat pensada per a tots els públics, segons ha anunciat el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset. Enguany hi ha un augment d'artistes internacionals i de veus femenines.

També presentaran els seus últims treballs discogràfics artistes nacionals com ara Izal, Iván Ferreiro, Niña Pastori, Los Secretos o Rozalén. De la mateixa manera, podrem sentir intèrprets valencians com ara Zoo, Arkano, Mireia Vilar o Auxili. 

Fuset ha recordat que les actuacions s'inclouen dins dels actes de la Gran Fira de València i que l'organització calcula que l'impacte econòmic de les actuacions pot arribar als cinc milions d'euros. En aquest sentit, els preus dels concerts "són considerablement inferiors a les actuacions en altres ciutats", apunta el regidor, qui ha avançat que els tiquets oscil·laran entre els 12 i els 15 euros, encara que n'hi haurà de més cars, fins als 60 euros. Les entrades es podran adquirir en el web de l'organització, www.concertsdevivers.com.

Pere Fuset ha dit que "els artistes internacionals són, enguany, el 60 per cent de la programació. Per tant, és l'edició més internacional".

Els espectacles començaran el 4 de juliol amb Izal. El 5 de juliol pujarà a l'escenari el director de cine i músic, Emir Kusturica. I aquest dia també es voran els alzirenys La Fúmiga. El dia 7 arriba la nit de Poetes del Rock, amb un espectacle protagonitzat pel cantautor Andrés Suárez i la banda Funambulista, a més dels artistes Depedro, Pedro Pastor i Suso Sudón.

El 8 de juliol serà el torn dels australians The Cat Empire; el dia 10, Rubén Blades i l'Orquestra de Roberto Delgado; l'11 de juliol tocaran els francesos Dub Incorporation amb els valencians Zoo, Sara Hebe i JazzWoman, membre de Periferia Norte. El rap serà el protagonista un dia després, el 12, amb les rimes del sevillà Beret, Zetazen i l'alacantí Arkano.

Iván Ferreiro pujarà a l'escenari dels Jardins de Vivers el dia 13 de juliol. Los Secretos ho faran el 14. Niña Pastori, el dia 17. L'endemà podrem vore l'espectacle de la banda colombiana Bomba Estéreo, juntament amb els mexicans Zoé. Caetano Veloso arriba el dia 19 i l'endemà debutarà en solitari el porto-riqueny Residente, antic membre de Calle 13.

El reggae tindrà el seu moment el dia 21 de juliol. Aquest dia, els Jardins de Vivers acolliran la festa Reggae Rototom, pròleg del festival que se celebra cada més d'agost a Benicàssim. Actuaran Li-Many Marley, un dels fills de Bob Marley. També les bandes valencianes Auxili i Mediterranean Roots.

Una de les dates que ha despertat més interés ha sigut el dia 23 de juliol. Aquesta nit arriben The Waterboys, de Mike Scott. La banda de "The Whole of the moon" és un dels plats forts de l'edició d'enguany. La nit solidària serà el 25 de juliol. Una vetlada per a recaptar fons per al projecte Papallona de l'Associació Àmbit. Serà a través del concert Recuperem persones, dignitat i justícia social, amb Rozalén Chritina Rosenvinge i Thaïs Morell.

Rosendo tornarà a València el 26 de juliol. El 27 arribaran els colombians Morat, però abans podrem sentir el dream pop de la valenciana Mireia Vilar. Tancaran la programació dels Concerts de Vivers una festa de ball protagonitzada per Icona Pop i les cançons seleccionades per Elyella Boccachico, Innmir i Nation. Ha començat el compte arrere.

També et pot interessar

stats