Concerts, contacontes i teatre en la celebració del Llibreries Fest

El festival pretén reivindicar el paper de les llibreries com a espais que generen comunitat i sinergies.

El Gremi de Llibrers de València organitza este festival, que tindrà lloc del 4 al 12 de novembre
El Gremi de Llibrers de València organitza este festival, que tindrà lloc del 4 al 12 de novembre
04 de novembre 2019 - 17:41

Les llibreries valencianes es converteixen, del 4 al 12 de novembre, en espais que acullen concerts, contacontes, teatres i tallers creatius, amb motiu del Dia de les Llibreries, 8 de novembre. El Gremi de Llibrers de València, juntament amb la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), organitza per tercer any consecutiu la campanya Llibreries Fest, que vol reivindicar el paper de les llibreries com a espais que generen comunitat i sinergies.

Es tracta d’un festival que gira al voltant dels llibres i s’han programat activitats gratuïtes per tots els públics, des dels més menuts fins als més grans. S’ofereix tot un ventall d’activitats que tenen la literatura com a fil conductor de tot un seguit de manifestacions culturals: teatre, gastronomia, música, contacontes i tallers de creació literària.

La campanya s’adhereix a les activitats programades per la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibrers d’Espanya (Cegal), per a celebrar el Dia de les Llibreries. Amb el lema “Les llibreries ens toquen” es vol destacar l’important paper que les llibreries tenen als seus barris, pobles o ciutats, on no només actuen com centres de dinamització cultural, sinó que també són espais imprescindibles per la creació de comunitat.

Les diferents activitats programades per als pròxims dies són les següents:

‘Contes a dins d’una caixa’

La contacontes Núria Urioz utilitza caixes plenes de tresors per contar diverses històries contemporànies divertides.

Durada: 1 h | Públic: familiar

‘Síndrome Quijote’

La narradora Pepa Robles es converteix en una joglar i posa música a nou contes de la tradició oral.

Durada: 1 h | Públic: familiar

Contacontes amb Carles Cano

Carles Cano desplega un divertit contacontes per a públic familiar i menuts.

Durada: 1 h - 1 h 30 min | Públic: familiar

Teatre improvisat

A partir d’un llibre o fragment del mateix, escollit pel públic, es desenvolupa una obra de teatre improvisada per Guerrillaimpro.

Durada: 1 h | Públic: adults

‘Café de fel’

Actuació en què es combina la poesia de vers lliure en valencià i la música jazz amb Letícia Marrades, Claudia Fernández ‘K.Day’, Marina Alcantud.

Durada: 1 h | Públic: adults

Taller còmic

La dibuixant Zulai Peinado i l’editor Pedro F. Medina fan sessions d’una hora / hora i mitja on ensenyen les claus bàsiques per a la creació de còmics: des del disseny de personatges, fins a la tipografia, la narrativa, o la composició.

Durada: 1 h | Públic: xiquets i adolescents

‘Jugant a fer llibres’, taller de Milimbo

El llibre es una porta secreta a altres mons. Si ets curiós i tens ganes de jugar amb les tisores i el paper, vine a descobrir com fer un llibre es un joc molt divertit.

Durada: 1 h - 1 h 30 min | Públic: a partir de sis anys

Forns i dolços tradicionals

Paco Alonso, com a conegut gastrònom i periodista, desgranarà la història dels típics dolços tradicionals en una activitat gastronòmica en la qual també hi haurà una xicoteta degustació d’alguns productes.

Durada: 1 h | Públic: adults

A de brossa

Proposta de la narradora Assumpta Mercader, que naix amb la voluntat de presentar el poeta als infants però, sobretot, naix amb ganes d’encomanar el plaer de jugar i divertir-se amb les lletres, les paraules i els objectes.

Durada: 1 h | Públic: a partir de cinc anys

‘¿Le pondremos un bigote?’

Contacontes de Mar Benegas destinat a xiquets de fins a tres anys. “Cuentos pequeños como un ratón, cuentos gigantes como un dragón, cuentos de raso, cuentos de tul, cantos y cuentos vestidos de azul”.

Durada: 40 min | Públic: menors de tres anys

‘Música literaria’

El trio musical Lucía Fernández, Héctor Comes i David Andreu interpreta un concert didàctic sobre obres de la literatura infantil per a públic familiar.

Durada: 1 h | Públic: familiar

Concert Heliconia Dúo

La soprano Sara Peinado i un pianista homenatgen amb aquest concert per a adolescents i adults el vincle entre literatura i melodia. El programa proposa explorar el món del gènere de la cançó i la literatura.

Durada: 40 min | Públic: joves i adults

Consulta el programa de cada dia ací.

També et pot interessar

stats