La Comunitat Valenciana, la segona autonomia que menys llig

El 40% no ha llegit cap llibre en l'últim any, i el 30% dels que en van llegir ho van fer per obligació.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana, la segona autonomia que menys llig

Quatre de cada deu valencianes i valencians no ha llegit cap llibre en l'últim any. El 60% restant sí que ho va fer, però el registre està quasi sis punts per davall de la mitjana espanyola, on el 65,8% de la població assegura haver acabat un llibre. Aquesta estadística situa la Comunitat Valenciana com la segona autonomia, després d'Extremadura (49%), on menys es llig.

Les dades corresponen a l'últim anuari d'estadístiques culturals del Ministeri de Cultura. L'estadística revela que entre la població valenciana lectora, el 54,3% va completar un llibre per plaer, enfront del 28,6% que va llegir per obligació. La majoria (57,3%) continua preferint el paper al format digital (15,9%).

En el còmput estatal, un 65,8% de la població ha llegit un llibre en l'últim any. El 33,5%, per relació amb la seua professió o estudis, i un altre 59,8%, per plaer o altres motius. Segons l'estudi, els majors amants de la lectura, és a dir, aquells que lliguen per gust serien els madrilenys (70,4%), seguits pels bascos (65,8%) i els balears (63%).

També et pot interessar

stats