La Comunitat Valenciana se’n va de Carnestoltes

La Gala de les Reines de Vinaròs es podrà seguir en directe a partir de les 21:40 en la televisió d’À Punt.

La Comunitat Valenciana se’n va de Carnestoltes
La Comunitat Valenciana se’n va de Carnestoltes

Aquest cap de setmana diversos municipis valencians continuen les celebracions del Carnestoltes, en què les disfresses, la música i el ball són els protagonistes. 

A Vinaròs (Baix Maestrat), ja ho tenen tot preparat per a la Gala de les Reines d’aquesta nit, que es podrà seguir en directe a partir de les 21:40 en la televisió d’À Punt. L’escenari d’enguany, de 500 metres quadrats, recrea un temple imperial xinés i damunt, les 30 reines presentaran uns vestits que arriben als cinc metres d’alçària, elaborats amb materials com plomes, cua de cavall, fusta o leds.

Les reines desfilaran al ritme de 30 temes en què cada any treballen discjòqueis especialitzats.  Com a novetat, aquest divendres, s’ha celebrat la Nit per la Igualtat i la Diversitat, un acte reivindicatiu per un Carnestoltes més igualitari, inclusiu i divers, en què ha sonat una selecció de música no sexista . 

Pego, a la Marina Alta, va iniciar aquest divendres les festes amb una novetat: un pregó a càrrec de Jordi Morera, presentador del programa d’À Punt El xef a casa, que va seguir el magazín À Punt directe. Aquest dissabte té lloc la Baixada del riu Bullent, una desfilada aquàtica tradicional a bord de barques fabricades per a l’ocasió amb materials no contaminants. La nit de Carnestoltes es fa enguany el 2 de març i la nit de Pinyata, el 9. 

El veïnat del barri de Benimaclet, a València, també s’uneix a la festa aquesta nit. Els organitzadors del Festimaclet volen reviure l’esperit del Carnestoltes amb les actuacions de Pep Gimeno el Botifarra, del grup Agres EsiR, dels Poetes Anònims i d’Irene Ricart. 

També et pot interessar

stats