Compte arrere per a la Cordà de Paterna

L'Ajuntament reforça la seguretat utilitzant per primera vegada barreres de formigó i pintura lluminosa.

Es llançarà una mitjana de 2.500 coets per minut
Es llançarà una mitjana de 2.500 coets per minut / Europa Press

Un any més es compleix la tradició a Paterna, que ultima els preparatius per a disparar la Cordà aquest diumenge, l'últim d'agost. Més d'una tona de pólvora tronarà al municipi a partir de la 01:30 h, quan 330 tiradors llançaran 70.000 coets en poc més de mitja hora. Una mitjana de 2.500 cada minut.

El ritual de foc, delimitat en un recinte de 120 metres de llargària per 8 d'amplària, serà el més segur de la història de la Cordà. El dispositiu d'emergències, integrat per 150 membres de policia, bombers, protecció civil i personal sanitari, serà el més gran dels últims anys. A més, els accessos al carrer Major de Paterna, on es dispara aquest espectacle, els blindaran per primera vegada amb blocs de formigó de 700 quilos per a evitar que entren vehicles motoritzats no autoritzats.

Com a novetat, enguany, per a incrementar les mesures de seguretat, l'Ajuntament ha optat per introduir una pintura lluminosa que ajudarà els tiradors i els equips d'emergència a orientar-se pel carrer durant l'acte. Aquesta senyalització s'afig al xip identificatiu que, des de fa dos anys, ha de portar obligatòriament cada participant. 

Festa d'interés nacional

La Cordà de Paterna celebra aquest 2018 el primer aniversari declarada com a festa d'interés turístic nacional. Per a commemorar l'efemèride, l'Ajuntament ha presentat La Cordà de Paterna, el patrimoni d'un poble, un llibre monogràfic escrit pel cronista oficial de la vila, Camilo Segura, que inclou un ventall d'instantànies inèdites. 

També et pot interessar

stats