El compositor valencià Francisco Coll, premiat en els ICMA Awards 2022

Coll va ser compositor resident del Palau de la Música i pròximament dirigirà l'estrena de la seua obra 'Lilith' amb l'Orquestra de València

Imatge d'arxiu del compositor valencià Francisco Coll
Imatge d'arxiu del compositor valencià Francisco Coll / Europa Press

El compositor valencià Francisco Coll ha quedat guardonat doblement en els ICMA Awards 2022, amb el Premi Orquestra i el CD Música Contemporània. Els ICMA estan considerats els premis de música clàssica "més rellevants a nivell europeu".

El jurat ha destacat sobre el Premi Orquestra que en només uns pocs anys el jove compositor valencià s'ha convertit “en una de les grans realitats de la creació musical europea contemporània. "Les seues obres, caracteritzades per una imaginació desbordant i una gran riquesa estructural, així com per un virtuosisme tècnic inqüestionable i molt atractiu, són encarregades per alguns dels solistes, conjunts i orquestres més importants a nivell mundial", afigen.

Respecte al Premi CD Música Contemporània, la comissió avaluadora posa l’èmfasi que Francisco Coll escriu música que es distingeix “per la profunditat i la seua individualitat, combinant el llenguatge musical modern amb el colorit i l'energia inherents a la cultura musical d'Espanya".

Coll va ser compositor resident del Palau de la Música en les temporades 2018-2019 i 2019-2020, i pròximament dirigirà l'estrena de la seua obra Lilith amb l'Orquestra de València. 

Després d'anunciar-se el reconeixement, la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha felicitat Coll pels premis aconseguits i ha destacat que, quan es va decidir crear la figura del compositor resident, es perseguia "un perfil valencià de contrastat prestigi internacional” i la seua designació “va ser tot un encert”. 

"Per això, com a presidenta del Palau de la Música, vull estendre a l'àmbit públic la felicitació que ja li he fet arribar de manera privada, i animar la ciutadania a assistir al concert del dia 25 de maig, on podrem gaudir de l'estrena de la seua composició Lilith, i a congratular-nos d'aquest gran compositor valencià que ens ha donat la nostra terra", ha conclòs la regidora.

També et pot interessar

stats