Moltes comissions encara no saben si podran pagar l’envelat aquestes falles

El preu de les carpes s’ha duplicat a causa de la poca oferta i el sobrecost dels desplaçaments

Moltes falles no tenen pressupost suficient per als envelats / À Punt

A tres mesos per a Sant Josep, les falles pengen d'un fil per a moltes comissions, perquè no els arriba el pressupost per a les festes. Els preus dels envelats s'han duplicat, i moltes comissions encara no saben si enguany podran muntar o es quedaran al carrer.

Beatriz Collado, vicepresidenta de la Comissió Montolivet, explica en À Punt que els demanen que paguen el doble per la mateixa carpa de l’any passat: de 4.000 euros a 8.000. Afirma que entenen que hi haja una pujada dels preus, però que es dupliquen li sembla “un abús”. 

Concretament, l’any passat les carpes costaven 8 euros per metre quadrat, i enguany demanen 16. Segons el gerent de Producciones Artísticas Apolo, Salvador Marco, assenyala que el problema és la falta d'oferta, perquè la majoria de les carpes venen d'Andalusia i altres llocs com Saragossa, i els costos de transport s'han disparat. Un trajecte des de Huelva, per exemple, l’any passat eren 800 euros i enguany en són 1.600, detalla. 

A la ciutat de València, se suma una altra dificultat. Es disparen les necessitats de personal, pel gran volum de carpes que s’han de muntar i desmuntar en els mateixos dies, per a no afectar el trànsit. Cobrir eixa demanda suposaria, per a moltes empreses, contractar desenes de persones només per a dos dies, indica Marco, i moltes empreses davant d’aquesta situació decideixen no anar a muntar al Cap i Casal. 

La seua empresa també pateix els problemes de l’augment dels preus, conta, ja hi ha una desena de comissions que els han dit que enguany no poden fer-ne front perquè són falles molt menudes que no poden assumir eixe sobrecost. 

En aquest sentit, Beatriz Collado considera que estan vivint una guerra de preus, i critica que no està bé perquè hi ha falles que no poden gastar 4.000 o 5.000 euros per una carpa.

També et pot interessar

stats