Les còmiques valencianes responen a la polèmica de La Chocita del Loro: “No se’ns permet fallar”

La gerent de la sala madrilenya va assegurar que no contracten dones pel seu humor “victimista”

Nombroses còmiques valencianes han respost a la polèmica / À Punt NTC

La comicitat de les dones es posa en dubte una vegada més i no és per a riure. Tot després que la directora i el gerent de La Chocita del Loro, una de les sales madrilenyes de monòlegs, haja assegurat que no contracten dones perquè fan un humor victimista i que no està al nivell del dels homes.

Si l'humor no té gènere, les actuacions sí. Un de cada trenta espectacles humorístics està protagonitzat per dones. Davant aquests fets, nombroses còmiques valencianes han respost a la polèmica. 

En declaracions a À Punt Notícies, l’humorista Maria Juan ha assegurat que el debat sobre si les còmiques valen més que els còmics és una polèmica “totalment antiga”. En aquest sentit s’ha pronunciat la també humorista Sarai Cerro, que ha incidit en la idea que les dones tenen una responsabilitat més alta que els seus companys. “No se’ns permet fallar”, ha manifestat. 

Twitter també han sigut espai de debat, on la humorista valenciana Patricia Espejo ha fet un fil explicant la seua postura. Espejo ha afirmat que aquest no és un fet aïllat, sinó que només cal veure les programacions d’espectacles o programes de televisió per a adonar-se’n. “Les dones, que som gran part del públic, també volen veure’ns identificades”, ha dit. 

Patricia Sornosa també s’ha sumat a la denúncia de les declaracions de la gerent de la sala madrilenya i ha explicat que fa dos anys va guanyar un concurs de comèdia a La Chocita, però que se’l van denegar per pressions al jurat. 

També ha parlat la còmica Carol Tomás, que ha dit: “No és que no estem al nivell. És que en moltes ocasions estem a un altre nivell superior al qual molts còmics no arribaran… Només cal veure comèdia més enllà de la vostra trinxera”. 

També et pot interessar

stats