De comerç a escenari: els xicotets negocis d'Elx obrin les portes a la cultura

Exposicions, microteatre i poesia han obert les portes a la creativitat i a l'oferta cultural fora dels circuits oficials

Els negocis tradicionals d'Elx es transformen en xicotetes plataformes artístiques / À Punt NTC

Diferents comerços d'Elx, al Baix Vinalopó, han convertit els negocis tradicionals en xicotetes plataformes artístiques, amb exposicions, microteatre o poesia. Amb aquesta acció s'han oferit com una alternativa als circuits comercials i visibilitzen el treball de molts artistes, que augmenten l'oferta cultural de la ciutat.

Una botiga de decoració es transforma en l'escenari de la Bauhaus. Més de 20 actors amateurs hi entren per a donar vida a una actuació amb diferents personatges d'aquest corrent artístic. L'escultor Manuel Ros n'és un i assegura que "ho mires vora 100 anys després i sembla que no haja passat el temps".

L'oferta inusual d'aquest tipus de comerços, reconvertits en plataformes de difusió artístiques, ha generat una gran demanda de pintors que volen exposar-hi l'obra, cosa que els ha obligat a formar un jurat per a seleccionar les obres.

Rubén Ácara, propietari d'una de les botigues, assegura que estan oberts "a tota mena d'actes que puguen tindre cabuda en aquest espai, que com es diu a la nostra porta, és multidisciplinari".

En una perruqueria, el dia a dia es fon amb exposicions de fotografia, pintura, presentació de llibres o mobles d'autor. Visibilitzar el treball d'artistes és un dels objectius de José Ángel García, el propietari. "Coneixem constantment altres artistes i activitats d'artesania, música i, a més, a mi em fa més feliç estar al negoci", explica.

Aquests negocis amb art ja han revolucionat el concepte clàssic del comerç i han obert les portes a la creativitat i a l'oferta cultural fora dels circuits oficials.

També et pot interessar

stats