Comença la XV Multaqa, Conferència Internacional Mediterrània

"La Seda: Ruta de saviesa, comerç, turisme i concòrdia" és el lema d'aquesta trobada organitzada pel Centre Unesco València

Acte d'apertura de la XV Multaqa, Conferència Internacional Mediterrània
Acte d'apertura de la XV Multaqa, Conferència Internacional Mediterrània / @CentroUnescoValencia

València acull aquest cap de setmana la XV Conferència Internacional Mediterrània Multaqa, una trobada cultural que organitza anualment el Centre Unesco València en col·laboració amb altres entitats.   

La primera jornada és aquest divendres al Centre Cultural la Beneficiència de València. L'acte d'obertura ha estat acompanyat d'un taller-exposició dirigit per l'Associació de Boixeteres de la Comunitat Valenciana amb el títol "València, viure la seda: puntes i brodats del Mediterrani, Patrimoni Immaterial de la Humanitat". A més, s'ha programat un col·loqui sobre "Seda, joventut i futur" en què participarà professorat i membre de l'equip directiu de diversos instituts de secundària de València, Albal i Borriana. També hi haurà la presentació "El mul·là Nasreddin: un personatge sufí universal" a càrrec de Cheik Khaled Bentounés, guia espiritual de la confraria sufí Alawiyya i membre del Consell Socioeconòmic de l'ONU. "Memòria viva dels mercaders", a càrrec de Vicente Gracia, Premi Nacional d'Artesania.

En la sessió de vesprada, batejada amb el nom de "Seda, saviesa i concòrdia", hi haurà la conferència "Testimoni entre Orient i Occident". La jornada també inclourà una teatralització dels contes del mul·là Nasreddin, un recital de poesia arabigoandalusí i un concert coral. 

Les activitats tindran lloc el 22, 23 i 24 de març al Centre Cultural la Beneficiència, el Museu de Belles Arts de València i  la Catedral de València. El programa complet pot consultar-se en el web del Centre Unesco València.

També et pot interessar

stats