Comença una nova edició del Festival Sundance marcada per la diversitat

La mostra recull un 47% de pel·lícules dirigides per dones, un 41% per membres de minories i un 17% per integrants de la comunitat LGTBI.

Robert Redford, en la inauguració del Festival de Cine de Sundance 2019
Robert Redford, en la inauguració del Festival de Cine de Sundance 2019 / George Frey (Efe)

Un any més, les muntanyes de Park City, a l’estat nord-americà de Utah, donen la benvinguda a una nova edició del festival creat per Robert Redford. El Festival de Sundance és considerat la meca del cinema independent i any rere any acull milers d’espectadors que volen conéixer els nous talents de la gran pantalla.

Sundance projectarà fins al 3 de febrer 241 produccions, entre llargmetratges i curtmetratges, procedents de 49 països diferents, de les quals podran gaudir els 124.000 visitants que espera l’organització.

Els responsables del festival subratllen la seua aposta per la diversitat: el 47% de les produccions són dirigides per dones, el 41% integra membres de minories i el 17% van tindre al capdavant algú de la comunitat LGBTI.

En la seua compareixença en la roda de premsa, Robert Redford va deixar alguns interrogants sobre el seu futur a Sundance: “He fet això durant 34 anys (...) i crec que estem en un punt en què puc continuar en  un lloc diferent, perquè he trobat a faltar passar temps amb les pel·lícules, els directors, veure la seua faena i ser part de la comunitat”.

Els dubtes sobre la continuïtat de Redford al festival podrien reforçar la ruta cap a la jubilació marcada per l’artista, el qual ha assegurat que The Old Man and the Gun (2018) serà la seua última pel·lícula com a actor.

Més enllà de l’anècdota, aquesta edició de Sundance atraurà nombroses estreles, com ara Naomi Watts (Luce), Zac Efron (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile), Keira Knightley (Official Secrets) o Emma Thompson (Late Night). També s’espera que el gènere documental tinga molt de protagonisme, en especial per la cinta Leaving Neverland, sobre els presumptes abusos en menors comesos per Michael Jackson.

També et pot interessar

stats