Comença el Rototom amb el canvi climàtic en el centre del debat

Enguany, el festival s’ha declarat lliure de plàstic i l’eliminarà tant del recinte de concerts com de la zona d’acampada.

VÍDEO | Comença el Rototom amb el canvi climàtic en el centre del debat

La 26ª edició del festival Rototom Sunsplash ha obert les seues portes aquest divendres per a celebrar els deu anys a Benicàssim com a defensor d’un model que trenca motles. El festival es declara capdavanter en drets humans, l’ecologia, el respecte, la pau i la convivència.

Enguany, el lema "Stand Up for Earth" serà el fil conductor de les activitats, les xarrades i els debats que tindran lloc en el recinte de concerts per a fer un altre “pas ferm” en el compromís amb el medi ambient. El festival s’ha declarat com un esdeveniment lliure de plàstic, tant al recinte de concerts com a la zona d’acampada. 

Tal com ha explicat el director del Rototom, Filipo Giunta, en Les notícies del matí, aquest és un festival que no només té música, sinó també activitats culturals com xarrades, classes d’història de reggae, un espai didàctic infantil, cursos de meditació o una zona sobre cultura africana, entre altres. Giunta també ha assenyalat que, enguany, s’ha introduït la polsera electrònica, que possibilita fer tots els pagaments dins del festival a través d’aquest dispositiu. Així, s’eviten els robatoris i les cues als caixers.

En el festival actuaran el guanyador d’un Grammy, Ziggy Marley, l’hereu de la cultura reggae del segle XXI; Chronixx, el creatiu DJ de ‘dancehall’, Busy Signal; la primera família del reggae modern, Morgan Heritage; la vocalista rasta Queen Ifrica; el cantant de veu profunda, Bushman, i la pionera i avantguardista primera dama del reggae, Marcia Griffiths. 

El públic, que prové de 80 països arreu del món, converteix el Rototom en l’esdeveniment musical més internacional, amb visitants i artistes de zones remotes. 

Una altra novetat de la 26a edició és l’estrena de l’espai Pura Vida. Es tracta d’un mercat de begudes alternatives amb el qual es pretén diversificar l’aparador culinari de tot el món. Així, oferirà al voltant de quaranta propostes culinàries de diferents llocs del món.

També et pot interessar

stats