Comença la Residència de Cinema Jove per a formar els futurs cineastes

Els joves realitzadors van ser seleccionats, entre trenta-quatre propostes, per al desenvolupament del seu pròxim projecte.

Aquests joves realitzadors venen de Barcelona, Benidorm, Oriola, Madrid, Astúries i Sagunt
Aquests joves realitzadors venen de Barcelona, Benidorm, Oriola, Madrid, Astúries i Sagunt / GVA

La primera edició de la Residència de Cinema Jove arranca aquest dimarts amb l'objectiu de donar als futurs cineastes una preparació professional prèvia al desenvolupament dels seus pròxims projectes que aprofundeix en el vessant formatiu de la Trobada Audiovisual de Joves.

L’edició es desenvoluparà fins al 7 de setembre i formarà deu curtmetratgistes de la categoria C de la passada Trobada Audiovisual de Joves, que comprén l'alumnat universitari i de centres formatius.

Aquests joves realitzadors, que venen de Barcelona, Benidorm, Oriola, Madrid, Astúries i Sagunt, van ser seleccionats, entre trenta-quatre propostes, per al desenvolupament del seu pròxim projecte, que ja està en marxa en el marc de la primera edició de la Residència.

Els estudiants estan orientats per la directora, l'actriu i guionista Begoña Soler, que serà responsable de les sessions sobre direcció d'actors i creació de personatges; el director, realitzador i dramaturg Gabi Ochoa, qui aborda els aspectes vinculats amb la mirada cinematogràfica, el to i la producció i pla de treball; i l'animador i artista Emilio Martí, responsable dels continguts relacionats amb el guió i la veu, les fórmules de finançament i l'elaboració d'un pitching.

Aquests tres professionals formaran en aspectes pràctics transversals com la revisió del guió, la preproducció, el guió il·lustrat, el pla de rodatge, l’economització de mitjans i la distribució.

Aquesta novetat en Cinema Jove té l'objectiu de reforçar el vincle amb l'educació cinematogràfica dels més joves i té el suport de la Universitat de València, que cedeix les instal·lacions del Col·legi Major Rector Peset per a la seua celebració.

També et pot interessar

stats