Comença la remodelació de la cúpula de l'església de les Escoles Pies de València

Les obres es dividiran en cinc fases i tenen un pressupost de quatre milions d'euros 

La cúpula de l'esglèsia de les Escoles Pies de València / À Punt NTC

L'església de les Escoles Pies de València té un tresor al sostre. Es tracta de la seua cúpula, la més gran de València, coneguda també com el Panteó valencià per les seues dimensions: 24 metres i mig de diàmetre i 50 d'alçària. L’arquitecte responsable de la restauració, Luis Cortes, ha afirmat que “ens fica en la ruta europea de les grans cúpules”, ja que “aquesta està entre les deu més grans d’Europa”. 

Aquest dimecres s’ha donat el tret d’eixida a la seua remodelació, pendent des de fa un quart de segle. Està previst que les obres es dividisquen en cinc fases i tenen un pressupost de quatre milions d'euros. La primera fase, valorada en quasi 900.000 euros, és la més urgent, perquè tractarà de consolidar i reparar la cobertura, formada per teules blaves. 

“Hem buscat finançament durant més de 25 anys, per a reparar el deteriorament de la cúpula”, ha explicat Francisco Alemany, de les Escoles Pies. De fet, l’estructura presenta tres clevills, “el més gran, al costat de l’altar, amb una longitud d’uns huit metres”, segons ha indicat Cortes. 

Un altre dels objectius és reparar la llanterna circular que la remata. La restauració és delicada i necessitarà un sistema especial, “per a evitar mals majors a l’estructura”. “Es tracta d’un sistema en creu i la resta, fins a completar tota la superfície, serà amb un altre tipus de mòduls”, ha precisat l’arquitecte. 

D’aquesta manera, l’edifici de l’església podrà tornar a ser una referència d’arquitectura neoclàssica del segle XVIII.

També et pot interessar

stats