Comença la rehabilitació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa

Aquest emblema de la comarca és un monument arquitectònic declarat bé d'interés cultural i pol d’atracció de turisme

Comença la rehabilitació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa / À Punt NTC
Abel Campos
21 de gener 2022 - 21:45

Ja han començat les obres de rehabilitació integral del santuari de Sant Joan de Penyagolosa, a Vistabella del Maestrat, després que els últims arrendataris tancaren el restaurant i l'hostatgeria l'any 2018. Disposarà d'un alberg de visitants de 46 places, restaurant i església. Està previst que les obres, pressupostades en 4 milions d'euros i finançades al 50% entre la Diputació de Castelló i la Generalitat, acaben abans del 2024. 

La rehabilitació d’aquest monument arquitectònic declarat bé d'interés cultural és molt important perquè és un referent turístic de primer orde, indica a À Punt NTC el guia turístic del municipi, José Manuel Edo. De fet, tots els comerços de la localitat esperen amb candeletes que estiga llesta, ja que els darrers anys s’ha notat molt la disminució de la clientela, explica Maria Pilar Casado, fornera del poble. Així, la reobertura del santuari serà bona per a tot el poble, diu la propietària d’un dels restaurants de Vistabella, Rocío Moliner. 

L’alcalde, Jordi Alcon, per la seua part, assegura que esperen que es mantinga el ritme actual de les obres, que aniran seguides de l’electrificació de tot el complex per a “assegurar condicions mínimes de qualitat”.

Al santuari de Sant Joan de Penyagolosa arriben alguns dels pelegrinatges més antics del territori, i és punt de trobada dels excursionistes que pugen al cim, fi de carreres internacionals i paratge per al divertiment familiar.

També et pot interessar

stats