Comença la preselecció de les falleres majors i corts d’honor de València per al 2023

Al llarg del mes de juliol cada sector faller escollirà les seues candidates

Falleres Majors de València
Les Falleres Majors de València del 2022 / À Punt NTC

Aquest cap de setmana comencen les preseleccions de les candidates a falleres majors de València i corts d'honor del 2023, que es desenvolupen per sectors fallers i que s'allargaran durant tot el mes de juliol en coincidència amb la Gran Fira de València.

Les representants de les Falles del 2023 succeiran en el càrrec Nerea López i Carmen Martín. Durant les pròximes setmanes, diferents emplaçaments de la ciutat de València, amb els jardins del Palau de la Música com a nucli central, acolliran aquests actes emmarcats en la programació de la Gran Fira de València.

El sector Russafa B ha sigut el primer a escollir les seues candidates aquest divendres i, durant el cap de setmana, serà el torn d’Algirós, La Seu-Xerea-El Mercat, Botànic-La Petxina, la Saïdia i el Carme, segons ha comunicat la Junta Central Fallera (JCF).

El cap de setmana entre el 8 i el 10 de juliol, els sectors Pla del Remei-Gran Via, el Pilar-Sant Francesc, Russafa A, Patraix, Malva-rosa-Cabanyal-Beteró, Jesús i Poblats al Sud seran els encarregats d’elegir les seues protagonistes. 

Els dies 15, 16 i 17 de juliol prendran el relleu els sectors Mislata, Quatre Carreres, la Roqueta-Arrancapins, Camins al Grau, Rascanya, Olivereta i la Creu Coberta.

Finalment, completaran el cicle els sectors Pla del Reial-Benimaclet, Benicalap-Campanar, Canyamelar-Grau-Natzaret, Quart de Poblet-Xirivella i Benimàmet-Burjassot-Beniferri els dies 22, 23 i 24 de juliol.

Les candidates preseleccionades es donaran cita, uns dies després, al sopar de la punxada a la Ciutat de l'Artista Faller, l'acte que reunirà centenars de falleres i fallers i que simbolitza la punxada de les flors de les carrosses que participaran en la batalla de flors, amb presència dels artistes fallers. 

Posteriorment, l'elecció de les falleres majors de València i les seues corts d'honor tindrà lloc, com és tradició, al pavelló de la Font de Sant Lluís.

També et pot interessar

stats