Comença la plantà de la foguera oficial d'Alacant

La foguera de la plaça de l'Ajuntament ix del taller en nou camions.

Pedro Espadero és l'artista que plantarà la foguera oficial del 90 aniversari
Pedro Espadero és l'artista que plantarà la foguera oficial del 90 aniversari

Tot està preparat perquè, peça a peça, ninot a ninot, tot arribe en perfecte estat a la plaça de l'Ajuntament. Esta nit a les 11 hores, nou camions carregaran tota la foguera des del taller de Pedro Espadero fins a la plaça de l'Ajuntament. És la foguera oficial, la de tots els alacantins, i té el privilegi de ser la primera que es planta.

El que primer vorem al carrer son les huit escenes que parlen de les fonts més emblemàtiques de la ciutat amb 28 ninots. És una foguera feta, en un 70 %, de fusta de pi i de xop, i el pes en conjunt està al voltant de les 8 tones. Per això el dispositiu nocturn ha preparat amb tots els detalls aquest trasllat. 15 persones han anat carregant totes les peces, i la Policia Municipal els acompanyarà fins a la plaça de l'Ajuntament, on estaran muntant la foguera des de mitja nit fins a la matinada.

Una grua està preparada per a alçar el remat d'esta foguera anomenada "La Font del Desitjos". És precisament esta peça, el remat de la foguera, la que més problemes pot donar. Pesa vora dues tones i estarà a 17 metres de terra sostinguda per una fusta de 50x50 cms.

Pedro Espadero, l'artista que plantarà la foguera oficial del 90 aniversari , ja té experiència de plantar a la plaça de l'Ajuntament. És la tretzena foguera oficial que fa, però aquesta passarà a la història com el monument més car de les Fogueres d'Alacant, amb un pressupost de 96.800 euros.

També et pot interessar

stats