Comença la huitena edició de Russafa Escènica

El festival posa en marxa 231 funcions a la ciutat de València.

Dimarts passat es va presentar la programació del festival al Centre Cultural la Nau de la Universitat de València.
Dimarts passat es va presentar la programació del festival al Centre Cultural la Nau de la Universitat de València.

Comença la huitena edició del festival de Russafa Escènica amb diversos canvis, entre d’altres, la seua divisió en dos blocs: Russafa IN i Russafa OUT. El Russafa IN, del 20 al 30 de setembre, és el format que s’havia fet fins ara. Dins d’aquest format coexisteixen Boscos, propostes escèniques tancades i acabades d’una durada aproximada de 60 minuts. Vivers, treballs escènics d’investigació d’una durada d’entre 20 i 30 minuts i l’Hivernacle, un taller dirigit a alumnes d’interpretació, un projecte propi i pioner a la Comunitat Valenciana. Aquest any, la producció pròpia del festival, EnSÒRDIDor, se centrarà en la dansa i estarà dirigida per Santi de la Fuente i Tatiana Clavel.

No obstant això, a la programació IN de Russafa Escènica s’incorpora un nou format: la Llavor Escènica, que consisteix en una sèrie de lectures dramatitzades pels autors més destacats del nostre territori. Compta amb la col·laboració de la Fundació SGAE, que manté el premi al millor viver textual.

Russafa OUT, de l’1 al 7 d’octubre, és el nou pilar del festival, una aposta per la innovació, l’experimentació de nous llenguatges escènics i l’obertura i modernització del festival.

L’estructura d’aquest segon bloc de programació es dividirà, seguint amb els noms d’inspiració vegetal, en Parcs, Jardí Escènic, micropropostes escèniques d’entre 5 i 10 minuts presentades en bucle en un mateix espai, al Centre del Carme Cultura Contemporània.

També et pot interessar

stats