Comença el Feslloc amb JazzWoman, Smoking Souls i La Fúmiga com a caps de cartell

Durant tres dies vora trenta grups valencians i catalans ompliran de música aquest poble de la Plana Alta

Imatge d'arxiu d'una passada edició del festival Feslloc de Benlloch (Plana Alta)
Imatge d'arxiu d'una edició del festival Feslloc de Benlloc (Plana Alta) / À Punt NTC

Durant tres dies Benlloc (Plana Alta) torna a ser un dels principals escenaris on poder sentir grups valencians en directe. Aquest dijous el festival Feslloc inicia la 17a edició i per uns dies aquest poble a penes de mil habitants canviarà aquest cap de setmana i triplicarà la població.

Torna el que durant anys ha sigut un dels pocs escenaris per a poder sentir grups valencians en directe a la Comunitat Valenciana i que ha contribuït que actualment la música en valencià de tots els estils estiga en el millor moment que ha tingut mai, com afirma Maria Sánchez, d’Escola Valenciana. 

Enguany JazzWoman, Smoking Souls i La Fúmiga encapçalen un cartell amb vora una trentena de grups i artistes no només del País Valencià, sinó també de Catalunya, com ara Roba Estesa, The Tyets i Cesc Freixas, que practiquen una àmplia varietat d’estils que van des del reggae amb pinzellades d’ska i rap dels ontinyentins Auxili fins a la música popular de les integrants de Carraixet.

Però el Feslloc no és només un espai per a gaudir de la música en valencià. També hi ha activitats esportives i xarrades entorn de la ruralitat i el feminisme. És un festival modest sense ànim de lucre que, segons l’alcalde, Ángel Ribes, després d’aquesta edició “plegarà veles” fins a veure com funcionen les noves polítiques de la Generalitat. 

No obstant això, al poble ja ho tenen tot preparat: un escenari familiar on el públic arriba a mesclar-se amb els músics i les músiques i una zona d’acampada amb molta ombra per a poder descansar bé durant les hores de més calor. De fet, el director del festival, Boro Golfe, ha confessat a À Punt Notícies que moltes persones els diuen que Benlloc sembla fet a posta per a organitzar un festival. 

També et pot interessar

stats